Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

FoodClub LOGO

Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů

Italské conchiglie plněné třemi druhy sýrů
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 450 g mletého hovězího
  • 1 hrnek pokrájené cibule
  • 1 stroužek česneku (nadrcený)
  • 2 hrnky horké vody
  • 360 g rajčatového protlaku
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 vajíčko (rozšlehané)
  • 2 hrnky cottage sýru
  • 2 hrnky mozarelly (nařezané na kousky)
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 24 ks italských Conchiglií, uvařených a usušených (Conchiglie = velké těstoviny ve tvaru mušle)
  • trochu oleje na smažení a vymazání pekáče

Úvod

Pozvěte Itálii k sobě domů! Conchiglie jsou velice chutné těstoviny a ve spojení se spoustou sýra, hovězím masem a rajčatovým protlakem jsou pastvou pro oči i žaludek.

Postup

  • 1
    Ve velké pánvi na trošce oleje povaříme hovězí, cibuli a česnek. Vaříme do té doby, dokud nezačne hovězí tmavnout a ztrácet růžovou barvu.
  • 2
    Poté přidáme vodu, rajčatový protlak, bujon, oregáno a necháme 30 minut lehce probublávat. Začneme vyhřívat troubu na 180 °C.
  • 3
    Mezitím si ve větší míse smícháme rozšlehané vajíčko, cottage sýr, mozarellu (část si necháme stranou na finální posypání) a parmezán. Vzniklou směsí naplníme conchiglie.
  • 4
    Zapékací mísu lehce vytřeme olejem, přidáme naplněné conchiglie a vše zalijeme směsí z pánve.
  • 5
    Přikryjeme a pečeme po dobu 30 minut na 180 °C. poté odkryjeme, posypeme zbylou mozarellou a dáme ještě na 5 minutek zapéci.

Doplňující informace

Můžete samozřejmě použít jakékoli těstoviny máte rádi, jedinou podmínkou je, aby byly větší a tím pádem naplnitelné.

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
90 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
90 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další