Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Indické sladké kuře

Indické sladké kuře

FoodClub LOGO

Indické sladké kuře

Indické sladké kuře
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • kuře
  • 5 jablek
  • 3 mrkve
  • med
  • skořice mletá
  • skořice celá
  • badyán
  • Garam Másala
  • indická černá sůl 
  • máslo

Úvod

Píšu sladké kuře ale nemusíte se bát, rozhodně není jako cukrkandl :)

Postup

  • 1
    Nakrájíme si jablka na čtvrtky, dvě z nich nakrájíme na plátky. Nakrájíme mrkev na velké kusy. Kuře omyjeme a dovnitř dáme tolik jablek, kolik se jich tam vejde. Plátky jablek dáme pod kůži. Kuře dáme do pekáče a přelijeme vroucí vodou, aby se kůže i maso zatáhlo.
    Indické sladké kuře, krok 1: Nakrájíme si jablka na čtvrtky, dvě z nich nakrájíme na plátky. Nakrájíme mrkev na velké kusy. 
Kuře omyjeme a dovnitř dáme tolik  jablek, kolik se jich tam vejde. Plátky jablek dáme pod kůži. Kuře dáme do pekáče a přelijeme vroucí vodou, aby se kůže i maso zatáhlo.
  • 2
    Kuře potřeme medem, posypeme skořicí, Garam Másalou a solí. Do pekáče naskládáme zbylé čtvrtky jablek a nakrájenou mrkev. Přidáme kousky badyánu a skořice celé. Na kuře dáme plátky másla a dáme péct na 200°C pod poklopem. Upečeme dozlatova :) pozor pokud budete dopékat bez poklopu má kůže v místech kde jsou jablka tendenci rychle se spálit, tak pozor ať kuře nespálíte jako já.
    Indické sladké kuře, krok 2: Kuře potřeme medem, posypeme skořicí, Garam Másalou a solí. Do pekáče naskládáme zbylé čtvrtky jablek  a nakrájenou mrkev. Přidáme kousky badyánu  a  skořice celé. Na kuře dáme plátky másla a dáme péct na 200°C pod poklopem.  Upečeme dozlatova :) pozor pokud budete dopékat bez poklopu  má kůže v místech kde jsou jablka tendenci rychle se spálit, tak pozor ať kuře nespálíte jako já.
  • 3
    Velmi dobrá příloha k tomuto kuřeti je kaše z červené čočky. (recept najdete v přílohách)
    Indické sladké kuře, krok 3: Velmi dobrá příloha k tomuto kuřeti je kaše z červené čočky. (recept najdete v přílohách)
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Barbucha Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbucha
10 nahraných receptů
4 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbucha Brozová medaile za 10 nahraných receptů
10 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další