Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

FoodClub LOGO

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem

Indická květáková rýže s kokosovým mlékem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 1 větší květák
  • 1 cibule
  • 200 ml kokosového mléka (cca 1/2 plechovky)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička kari
  • špetka kurkumy
  • sezamová semínka
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Úvod

Květáková rýže je neodmyslitelnou součástí paleo jídelníčku. Zároveň Vám dobře poslouží, pokud držíte štíhlou linii. Květák totiž obsahuje jen minimum sacharidů, a proto si ho bez výčitek můžete dopřát jako zdravou přílohu třeba k masu.

Postup

  • 1
    Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže).
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu.
  • 3
    Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci.
  • 4
    Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky.

Autor receptu

Cooking with Šůša Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Cooking with Šůša
Foodblogerka, která miluje zdravé vaření http://cookingwithsusa.blogspot.cz
61 nahraných receptů
132 sledujících
http://cookingwithsusa.blogspot.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Cooking with Šůša Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
61 nahraných receptů
132 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Foodblogerka, která miluje zdravé vaření http://cookingwithsusa.blogspot.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další