Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

FoodClub LOGO

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh

Hruška na medu s ořechy, čokoládový písek, tvaroh
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

Hruška

  • 1x máslová hruška
  • oříšek másla
  • 1x lžíce cukru
  • 2x lžíce medu
  • vlašské ořechy
  • 100ml rumu

Tvaroh

  • 200g plnotučného tvarohu
  • 3x lžíce moučkového cukru
  • 1x lžíce rumu

Čokoládový písek

  • 50g čokolády
  • 200 ml vody
  • 100g cukru

Úvod

Jeden dezert z podzimní inspirace :)

Postup

  • 1
    Hrušku očistíme, vykrojíme jadřinec a zalejeme rumem a medem. Necháme marinovat 1h (ideální přes noc). Poté hrušku na másle opečeme ze všech stran a posypeme cukrem a přelejeme marinádou a 2 min provaříme a odstavíme.
  • 2
    Tvaroh smícháme s cukrem a rumem a důkladně prošleháme šlehačem. Necháme odpočinout v ledničce.
  • 3
    Čokoládový písek: Cukr a vodu smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Uděláme cukerný rozvar ( z rendlíku pujde minimum páry) konzistence bude sirupová. Poté vložíme čokoládu a stáhneme z tepla. Stále mícháme až do vychladnutí, kdy se nám udělá čokoládová sypká hmota. Jako dekoraci jsem použil čokoládový lůpínek, vlašské ořechy a mátu. Dobrou chuť.

Doplňující informace

Na čokoládový písek je dobré použít víc jak 50% čokoládu. Písek vám vydrží v zavřené krabičce dlouhou dobu na jiné dezerty. ;)

Autor receptu

Tomik
Tomik
"Vařit může kadý, ale jenom odvážný vaří skvěle" Vaření je věc, která dáva pro mě smysl a učí každý d...
4 nahrané recepty
3 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Tomik
4 nahrané recepty
3 sledující
Sledovat autora

O autorovi

"Vařit může kadý, ale jenom odvážný vaří skvěle" Vaření je věc, která dáva pro mě smysl a učí každý den novým věcem.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další