Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Hrnkový moučník – bublanina

Hrnkový moučník – bublanina

FoodClub LOGO

Hrnkový moučník – bublanina

Hrnkový moučník – bublanina
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky 
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek mléka
  • půl hrnku oleje
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ovoce (jahody, ostružiny, borůvky, meruňky, třešně, dokonce i švestky, výborný je rybíz a angrešt, rebarbora, ...)

Úvod

Tenhle recept mám od mamči a opravdu netuším, kde ho vyhrabala ona... Pravdou ale je, že se nám vždycky – a tím myslím opravdu VŽDYCKY – vyvedl... No, a protože máme přístup k většímu množství ovoce z vlastní zahrady a protože je to rychlovka, pekly jsme ho docela často. A táta většinou sbalil vyprázdněnou mísu a zdlábnul ten zbyteček syrového těsta... Když se tak nad tím zamyslím, asi to byla první sladká věc, se kterou jsem jako dítě mamce v kuchyni pomáhala. Zkuste a posuďte sami...

Postup

  • 1
    Nejprve si z bílků vyšlehejte hustý sníh.
  • 2
    Vezměte si větší mísu a nasypte do ní všechny sypké ingredience. Obecně se doporučuje mouku prosít, ze zkušenosti to ale není potřeba. Promíchejte.
  • 3
    Vymažte si máslem/olejem pekáč, ve kterém nejčastěji pečete tzv. lité buchty. Doporučuju rozměr tak 30 x 45 cm. Vysypte ho hrubou moukou nebo kokosem a přebytek vsypte do mísy.
  • 4
    Přidejte žloutky, olej a mléko a zpracujte mixérem do hladkého těsta.
  • 5
    Opatrně zapracujte sníh a nalijte do vymazaného plechu. Posypte ovocem (já přidala i mandlové lupínky, můžete zkusit i kousky čokolády).
  • 6
    Dejte péct do vyhřáté trouby na deset minut na 170 °C, pak teplotu snižte na 160 °C a dopečte, dokud povrch lehce nezezlátne. Odhadem tak dalších 15–20 minut. Píchněte doprostřed špejlí, pokud se těsto už nelepí, máte hotovo.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další