Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky

Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky

FoodClub LOGO

Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky

Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 2 ks steaku ze svíčkové 
  • čerstvě mletý pepř a sůl
  • extra panenský olivový olej 
  • tři hrsti co nejmenších žampionů 
  • čerstvá petrželka
  • cca 50 g másla 
  • stroužky česneku, na jemno nasekané 
  • šťáva z poloviny citronu
  • nasekaný čerstvý rozmarýn, cca jedna vrchovatá lžička
  • 2 středně velké cibule, rozkrájené na kolečka a rozebrané na kroužky
  • 4 vrchovaté lžíce hladké mouky + lžička soli + 1/2 lžičky pepře + větší špetka chilli nebo dle chuti + 1 lžička mleté uzené papriky + 2 lžičky mleté sladké papriky + špetka muškátové oříšku + 1/2 lžičky mletého koriandru + 2 lžíce třtinového cukru
  • olej na smažení 

Postup

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200°C a na plech s pečícím papírem dáme žampiony ( neoloupané ), zakapeme trochou olivového oleje , osolíme , opepříme a přidáme nasekaný rozmarýn. Pečeme 20-30 minut podle velikosti žampionů. Samozřejmě občas dobře promícháme. V malém hrnci rozpustíme máslo. Vypneme až když začne nepatrně hnědnou a bude mít lehce oříškovu chuť, nyní přisypeme na jemno nasekaný česnek, petrželku a šťávu z citronu. Touto směsí přelijeme žampiony, dobře promícháme a podáváme.
    Hovězí steak s žampiony na česneku a cibulovými kroužky, krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C a na plech s pečícím papírem dáme žampiony ( neoloupané ), zakapeme trochou olivového oleje , osolíme , opepříme a přidáme nasekaný rozmarýn. Pečeme 20-30 minut podle velikosti žampionů. Samozřejmě občas dobře promícháme. V malém hrnci rozpustíme máslo. Vypneme až když začne nepatrně hnědnou a bude mít lehce oříškovu chuť, nyní přisypeme na jemno nasekaný česnek, petrželku a šťávu z citronu. Touto směsí přelijeme žampiony, dobře promícháme a podáváme.
  • 2
    Kroužky cibule opláchneme teplejší vodou a dobře obalíme v moučné směsi viz výše. Poté ihned zprudka osmažíme na oleji a necháme okapat na kuchyňské utěrce,která odsaje přebytek tuku.
  • 3
    Nyní už si dobře rozpálíme pánev a steaky potřeme ze všech stran olivovým olejem. Z každé strany dobře opečeme cca 4-5 minut ( vnitřní teplota 65-68°C ), poté necháme pod folií odpočinout 6 minut.
  • 4
    Na talíři osolíme i opepříme, ideální je čerstvá sůl i pepř, tak ideálně vynikne jemná chuť steaku. Ihned podáváme s žampiony a cibulovými kroužky.

Autor receptu

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Cucinare con amore
Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně ...
110 nahraných receptů
51 sledujících
http://cucinare-con-amore.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Cucinare con amore Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
110 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuji se Jana a mám blog- Cucinare con amore - tedy blog o vaření s láskou. Italská kuchyně je mému srdci nejbližší a proto většina receptů je právě na italskou kuchyni.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další