Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Houbový bulgur se seitanem

Houbový bulgur se seitanem

FoodClub LOGO

Houbový bulgur se seitanem

Houbový bulgur se seitanem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 150 g hrubého bulguru
  • 120 g mrkve
  • 1 cibule
  • 2 hrsti sušených hub
  • 2 lžíce olivového oleje (15 ml)
  • 120 g seitanu
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • hladkolistá petržel
  • sůl

Úvod

Bulgur v sobé skrývá mnohá pozitiva. Kromě sacharidů především obsahuje hodně vlákniny a bílkovin, dále také hořčík, železo a fosfor. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a navíc nenadýmá. Dalším plusem je jeho snadná příprava.

Postup

  • 1
    Houby zalijte horkou vodou a vařte do změknutí asi 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejte olej, na němž orestujte cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad.
    Houbový bulgur se seitanem, krok 2: V hrnci rozehřejte olej, na němž orestujte cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad.
  • 3
    Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5–7 minut. Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně. Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít. Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou.

Doplňující informace

Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další