Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Houbovo-krémové penne

Houbovo-krémové penne

FoodClub LOGO

Houbovo-krémové penne

Houbovo-krémové penne
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 300 g penne
  • 3 lžíce másla
  • lžíce olivového oleje
  • svazek jarní cibulky (6–8 ks)
  • 300 g žampionů
  • 1 hrst sušených hub
  • sůl
  • pepř
  • 50 g (2–3 lžíce) hladké mouky
  • 100 ml 30% smetany
  • 3 lžíce řeckého jogurtu (jestli nemáte, dejte více smetany)
  • muškátový oříšek
  • petrželka
  • 3 ks sušených rajčat naložených v oleji  

Postup

  • 1
    Sušené houby zalijte trochou horké vody. Žampiony nakrájejte na plátky asi 3–4mm široké. Jarní cibulku nakrájejte na šikmá kolečka.
  • 2
    Penne vařte dle návodu na obalu – příprava omáčky potrvá cca 15 minut, tak dejte vařit vodu rovnou. Zatím připravujte omáčku a až se vám začne vařit voda, osolte a vsypte těstoviny.
  • 3
    Na rozpuštěném másle s olivovým olejem nechte krátce orestovat jarní cibulky. Pak přidejte čerstvé žampiony a zcezené sušené houby. (Vodu z nich ale nevylévejte.)
  • 4
    Osolte a opepřete, restujte další 2 minutky, ztlumte plamen, zaprašte moukou. Zamíchejte, přilijte smetanu a jogurt a cca 6 lžic vody z hub.
  • 5
    Přidejte nasekaná rajčata, strouhněte trochu muškátového oříšku. Promíchejte a přiveďte k varu, aby omáčka jen lehce probublávala cca 6–7 minut. Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další