Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

FoodClub LOGO

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • 1 hermelín
  • grilovací koření – na sýry, popř. jakékoli máte rádi
  • olej
  • rajčata, paprika

Úvod

Jakožto student a zároveň velký nadšenec do sýrů všech druhů často vařím toto papu. Je neuvěřitelně rychlé i dobré zároveň!

Postup

  • 1
    Nachystejte si dva čtverce alobalu, dostatečně velké, aby se dal do nich zabalit hermelín do takového většího bonbonku. Začněte předehřívat troubu, ideální je 200 °C na horkovzduch, popř. nastavit přímo grilování. (Ne všechny trouby tuto volbu mají.)
  • 2
    V mističce smícháme vybrané koření s olejem. Udělejte směs poměrně tekutou, část oleje se vsákne do sýru, tak aby zbyl nějaký na samotné grilování.
  • 3
    Hermelín polijeme směsí koření a oleje, zabalíme do dvou vrstev alobalu. Nebalte příliš pevně, potřebuje trochu místa na následné roztažení při pečení.
  • 4
    Pod zabalený hermelín dejte plech a šup s ním do trouby. Nastavte si kuchyňskou minutku zhruba na čtvrt hodinky. Jestli je už sýr hotový, nejlépe poznáte po čichu, začne příjemně vonět.
  • 5
    Zatímco se sýr griluje, připravte si přílohu. Výborná jsou rajčata nebo paprika, ale dát si můžete opravdu cokoli, co vám chutná.

Doplňující informace

TIPY: Grilovat se dají i jiné plísňové sýry, z vlastní zkušenosti ovšem vím, že Hermelín je na tuto úpravu nejlépe uzpůsoben. Koření si pořiďte nejlépe bez soli, jídlo je slané opravdu dostatečně :).

Autor receptu

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Janet's Bakery
Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas recep...
15 nahraných receptů
31 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
15 nahraných receptů
31 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas receptům ze Sandtnerové i Rettigové.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

  • Magda
    18. Únor 2017 11:54
    použila jsem hermelínový sýr o 120g, po 15 minutách byl sýr vyboulený, ale olej nijak zvlášť neubyl, sýr neztmavl - chuť byla dobrá, příště zkusím grilovat v troubě déle

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další