Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

FoodClub LOGO

Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Ingredience:

  •  1 žebra (já použila telecí, ale mohou být jakákoliv)

 

Na lák:

  • 120 ml červeného vinného octa

  • 1 lžička soli

  • 2 lžičky celého pepře

  • 1 lžíce cukru

  • 1 chilli paprička

 

Na omáčku:

  • 3 lžíce třtinového cukru

  • 60 ml jablečného nebo rýžového octa (rýžový mám raději a používám ten, ale ne vždy je po ruce :))

  • 3 lžíce portského vína

  • 2 lžíce worcestrové omáčky

  • 2 lžičky uzené mleté papriky (kupuji v Marks and Spencer)

  • 1 lžička chilli

  • 2 lžičky pepře

  • 3 drcené stroužky česneku

  • 1/2 lžičky mletého nového koření

  • 1 lžička soli

  • 500 ml kvalitního kečupu

Úvod

Také tak milujete grilování? tak zkuste tento úžasný recept na žebírka, je famózní! Byla jsem ráda, že na mě zbylo! :)

Postup

  • 1
    Přísady na lák s žebry vložte do hrnce a nechte vařit do měkka. Jak měkká žebra uvaříte, taková ve finále budete mít. Mně to trvalo něco málo přes hodinu. Lák poté vylijte, už se nedá k ničemu použít.
  • 2
    Během vaření žebírek si připravte omáčku. V malém hrnci si smíchejte všechny přísady na omáčku, kromě kečupu a nechte vařit asi pět minut za stálého míchání. Přidejte kečup a vařte dalších 30 minut na nejnižší stupeň. Žebra potřete hotovou omáčkou a grilujte z obou stran. Opatrně, chce to hlídat :).
    Grilovaná žebírka, krok 2: Během vaření žebírek si připravte omáčku. V malém hrnci si smíchejte všechny přísady na omáčku, kromě kečupu a nechte vařit asi pět minut za stálého míchání. Přidejte kečup a vařte dalších 30 minut na nejnižší stupeň. Žebra potřete hotovou omáčkou a grilujte z obou stran. Opatrně, chce to hlídat :).

Doplňující informace

Omáčku můžete zpracovat nebo skladovat v lednici až tři měsíce. Ale my jsme ji snědli hned. Je totiž výborná i samotná ke grilovanému masu.

Autor receptu

Pro lásky z lásky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pro lásky z lásky
Ráda testuju nové recepty a tuním na zdravější verze ;). Občas je ale fajn zahřešit ;). Na mém blogu...
25 nahraných receptů
8 sledujících
https://prolaskyzlasky.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pro lásky z lásky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
25 nahraných receptů
8 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ráda testuju nové recepty a tuním na zdravější verze ;). Občas je ale fajn zahřešit ;). Na mém blogu https://prolaskyzlasky.blogspot.cz/ najdete i příkrmy a vše kolem nich pro ty úplně nejmenší :).

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další