Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

FoodClub LOGO

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 500 g gnocchi
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 5 ks sušených rajčat
  • 1 malá červená paprika
  • 20 g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10–15 lístků bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 2 lžičky citronové šťávy (ne citronky)
  • 1 ks malá sušená chilli paprička

Postup

  • 1
    Červenou papriku potřete slunečnicovým olejem a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby nahoru a zapněte gril. Jakmile se začnou objevovat tmavé skvrny, vyndejte ji a nechte trošku vychladnout. Stáhněte prsty slupku.
  • 2
    Gnocchi uvařte v osolené vodě dle návodu. Zceďte a dejte na rozehřátou nepřilnavou pánev s trochou olivového oleje a opékejte.
  • 3
    Mezitím si na menší pánvi ohřejte rajčata. Pokud byla naložená v oleji, nechte je trochu okapat. Vyjměte a dejte do mixéru. Přilijte tak 2 lžíce horké vody. Přidejte červenou papriku, česnek, bazalku, trošku oleje, chilli papričku a parmazán. Rozmixujte na pyré. Dochuťte solí, citronovou šťávu.
  • 4
    Dokud jsou gnocchi ještě na pánvi, přidejte pesto, promíchejte a ihned podávejte.

Doplňující informace

Zkuste místo gnocchi použít těstoviny – například penne.

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další