Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Germknödel

Germknödel

FoodClub LOGO

Germknödel

Germknödel
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Těsto

  • 60 ml vlažného mléka
  • 10 g droždí
  • 1 lžíce sladidla dle chuti
  • 1 lžíce + 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla + cca 2 lžíce na potření

 

  • cca 50 g povidel – dle chuti

 

Omáčka

  • 3 žloutky
  • 50 g sladidla dle chuti
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce vanilkového cukru/extraktu/vanilky

Postup

  • 1
    Smíchejte vlažné mléko s droždím a sladidlem. Pořádně rozmíchejte, poprašte 1 PL hladké mouky a nechte cca 10 minut na teplém místě, třeba u topení, vzejít kvásek.
  • 2
    V míse smíchejte mouku a špetku soli. Doprostřed přidejte vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto.
  • 3
    Nejlepší je propracovat ručně. V případě potřeby si ruce lehce poprašte moukou.
  • 4
    Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout minimálně 30 minut.
  • 5
    Poté těsto znovu propracujte a rozdělte na 4 díly.
  • 6
    Doprostřed každého dejte cca 3 ČL povidel, důkladně zabalte do bochánku a nechte ještě zhruba 15 minut vykynout.
  • 7
    Knedlíky vařte v páře 7 minut.
  • 8
    Každý hotový knedlík ihned propíchněte na několika místech párátkem, aby se neroztrhaly a potřete rozpuštěným máslem.
  • 9
    Podávejte s vanilkovou omáčkou a mákem s cukrem.
  • 10
    Vanilková omáčka - vyšlehejte žloutky se sladidlem do pěny.
  • 11
    Do hrnce nalijte smetanu a vanilkový cukr.
  • 12
    1-2 šufánky smetany vmíchejte do žloutkové pěny a zbytek smetany přiveďte k varu.
  • 13
    Poté smetanu sundejte z ohně a vmíchejte žloutkovou směs.
  • 14
    Omáčku dejte znovu na plotnu a přiveďte k varu do zhoustnutí omáčky.

Autor receptu

Modemalist Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Modemalist
Má obliba ve vaření se proměnila ve vášeň. A tato vášeň v touhu předávat mé nápady a zkušenosti ostat...
98 nahraných receptů
28 sledujících
http://modemalist.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Modemalist Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
98 nahraných receptů
28 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Má obliba ve vaření se proměnila ve vášeň. A tato vášeň v touhu předávat mé nápady a zkušenosti ostatním. Pokud jste také stejní milovníci, tak se podívejte na můj blog http://modemalist.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další