Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček

Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček

FoodClub LOGO

Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček

Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
4 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 1 kg měkkého (polotučného) tvarohu – tj. 4 běžná balení
  • 1 bílý jogurt (150 g)
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový puding (mohou být i 2)
  • cca 4 lžíce holandského kakaa
  • sladidlo (jakékoliv chcete – stévie, med, cukr...)

Úvod

Tento koláč chutná jako pribiňáček :) Přitom je vhodný pro fitnessáky i diabetiky.

Postup

  • 1
    Připravte si dortovou formu a pečicí papír, který vložte do formy. Předehřejte troubu na 175 °C. Mně suroviny vycházely na formu o průměru 27 cm a výšce 7 cm. Máte-li menší formu, raději koláč připravte z menšího množství surovin.
  • 2
    Oddělte bílky od žloutků. V míse smíchejte tvaroh, jogurt, žloutky a pudink. Já jsem použila jen jedno balení, protože jsem chtěla mít koláč co nejlehčí. Myslím si ale, že by klidně snesl i druhé balení pudinku :). Dále přidejte sladidlo dle vaší volby. Já využila sypkou stévii – asi 8 lžic a trochu agávového sirupu. Nelze napsat přesné množství, protože to holt závisí na tom, jaké sladidlo použijete (u stévie i závisí na značce – některá je více sladká, některá méně). Proto doporučuji jednoduše postupně ochutnávat, dokud to pro vás nebude dost sladké. Doporučuji udělat směs trochu sladší, protože na závěr se do ní vmíchají ještě našlehané bílky. Vyšlehejte všechny suroviny.
  • 3
    Nyní směs rozdělíme na dvě části – jednu menší a druhou větší. Do té menší poloviny přidejte kakao a opět vyšlehejte. Ještě tuto směs ochutnejte, popř. přidejte sladidlo.
  • 4
    Nyní si vyšlehejte bílky (které jste si oddělili na začátku) do tuhé pěny. Tuto pěnu velmi opatrně vmíchejte do obou směsí. Díky tomu bude koláč nadýchanější a takový "pěnovější" (jako pribináček :)).
  • 5
    Nyní přichází vrstvení. Doprostřed formy nalijte trochu bílé směsi, na ni poté trochu směsi kakaové, pak zas bílou – až nakonec rozvrstvíte obě směsi do celého objemu formy.
    Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček, krok 5: Nyní přichází vrstvení. Doprostřed formy nalijte trochu bílé směsi, na ni poté trochu směsi kakaové, pak zas bílou – až nakonec rozvrstvíte obě směsi do celého objemu formy.
  • 6
    Formu s navrstvenou směsí dejte do trouby a nechte ji při 175 °C cca 20 minut. Poté ztlumte na 150 °C a pečte dalších cca 40 minut.

Autor receptu

Marie
Marie
:)
2 nahrané recepty
7 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Marie
2 nahrané recepty
7 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

:)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další