Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

FoodClub LOGO

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 5 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 5 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 5 osob

1. vrstva

  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 150 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce jablečného pyré
  • perníkové koření
  • mléko (na doladění hustoty těsta)

2. vrstva

  • 250 g měkkého tvarohu 
  • 2 bílky
  • javorový sirup 

3. vrstva

  • 1 rebarbora
  • 150 g jahod
  • javorový sirup
  • agar 

Postup

  • 1
    Všechny ingredience pro 1. vrstvu koláče smícháme dohromady a hustotu těsta doladíme mlékem. Těsto dáme do formy a pečeme v rozpálené troubě při 170 °C asi 30 minut. (Zkrátka, dokud těsto nebude ”suché”.)
  • 2
    Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme tvaroh, osladíme javorovým sirupem a opět našleháme. Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na upečenou 1. vrstvu koláče a dáme opět do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme dalších 10 minut.
  • 3
    Rebarboru i jahody očistíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnečku, podlijeme trochou vody, osladíme a necháme chvíli dusit, dokud se nám jahody i rebarbora mírně nerozvaří. Přidáme agar a necháme směs ještě chvíli povřít. Hotovou směs za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 4
    Nakonec i 3. vrstvu nalijeme na první dvě už vychladlé vrstvy a celý koláč dáme chladit do lednice. Až bude želé tuhé, můžeme podávat.

Doplňující informace

Tento recept a spoustu dalších naleznete na blogu ---> http://fit-healthy-recipes.blogspot.cz/

kategorie
Dezerty, Fitness,

Autor receptu

Pavla Bočková
Pavla Bočková
3 nahrané recepty
1 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pavla Bočková
3 nahrané recepty
1 sledující
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další