Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Fit jednoduchý ryžový nákyp

Fit jednoduchý ryžový nákyp

FoodClub LOGO

Fit jednoduchý ryžový nákyp

Fit jednoduchý ryžový nákyp
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 250 g ryža (najlepšie guľatá)
  • 1 l mlieko
  • 150 g sušené ovocie (100 g – sušené slivky, 50 g – hrozienka)
  • 1 ČL škorica
  • 2 zrelé banány
  • 2 menšie jablká

Úvod

Jednoduchý a sladký ryžový nákyp bez pridaného cukru. Vhodný ako sladké hlavné jedlo, ale aj ako dezert, či na raňajky.

Postup

  • 1
    Do zapekacej misky vysypeme ryžu, nakrájané sušené ovocie, škoricu a premiešame. Zalejeme mliekom.
  • 2
    Na vrch poukladáme kolieska banánov.
    Fit jednoduchý ryžový nákyp, krok 2: Na vrch poukladáme kolieska banánov.
  • 3
    Takisto poukladáme na mesiačiky nakrájané jablká.
    Fit jednoduchý ryžový nákyp, krok 3: Takisto poukladáme na mesiačiky nakrájané jablká.
  • 4
    Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 75 minút, pokiaľ ryža nevpije všetko mlieko a jablká nezačnú mať zlatistú farbu.
    Fit jednoduchý ryžový nákyp, krok 4: Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 75 minút, pokiaľ ryža nevpije všetko mlieko a jablká nezačnú mať zlatistú farbu.
  • 5
    Vytiahneme z rúry a ak treba, ešte prikryjeme, kým ryža nevpije všetku tekutinu.
  • 6
    Počkáme, kým nákyp trochu vychladne, a môžeme podávať. Vynikajúci chuti aj za studena.

Autor receptu

Veve Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Veve
37 nahraných receptů
19 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Veve Brozová medaile za 10 nahraných receptů
37 nahraných receptů
19 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další