Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Drobenková buchta s tvarohem

Drobenková buchta s tvarohem

FoodClub LOGO

Drobenková buchta s tvarohem

Drobenková buchta s tvarohem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

těsto

  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 1 a1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 sáčku pekařského droždí(prášku do pečiva)
  • 1/2 hrnku řiinového cukru (pokud dáváte obyčejný cukr musí ho být víc)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička čerstvě drcené skořice
  • 250g měkého tučného tvarohu
  • 2x vejce
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje

na posypání:

  • lesní ovoce (maliny, jahody, rybíz, borůvky....)

drobenka:

  • 1/5 másla 
  • mouka hrubá + hladká v poměru 1:1
  • tinový cukr (dle chuti)

 

Úvod

tento recept je "hrnkový"

Postup

  • 1
    V míse smícháme vechny sipké ingredience a přidáváme postupně vajíčka,tvaroh, mléko a olej. vymícháme hladké těsto.
  • 2
    připravíme si drobenkku: prohněteme změklé máslo spolu s moukami a cukrem. Dáme vychladit na chvilku do lednice(lépe se pak drobí)
  • 3
    těsto nalijeme do plechu vyloženého pečícím papírem posipeme ovoce a drobenkou a pečeme při teplotě 180°C cca 30min.
  • 4
    Po upečení ihned posipeme moučkovým cukrem a necháme vychladnou a můžeme podávat
    Drobenková buchta s tvarohem, krok 4: Po upečení ihned posipeme moučkovým cukrem a necháme vychladnou a můžeme podávat

Autor receptu

Barbucha Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Barbucha
10 nahraných receptů
4 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Barbucha Brozová medaile za 10 nahraných receptů
10 nahraných receptů
4 sledující
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další