Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí věnečky

Domácí věnečky

FoodClub LOGO

Domácí věnečky

Domácí věnečky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Těsto:

  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 250 ml vody

Krém:

  • 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 125 g másla
  • 100 ml rumu

Poleva:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce horkého mléka

Úvod

Tento recept jsem našla v jednom časopise a je opravdu vynikající. Doporučuji vyzkoušet. I když to vypadá složitě, tak to nic složitého není :-)

Postup

  • 1
    Do hrnce dáme vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, začneme přidávat mouku a hodně pečlivě mícháme, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi 5 minut.
  • 2
    Hrnec se spařenou moukou odstavíme a necháme trochu vychladnout. Jakmile trochu vychladne, vmícháme do ní ručním mixérem první vejce. Vejce se musí do těsta nejdříve dobře zapracovat. Poté přidáváme další vejce a opět dobře zašleháme. Vznikne nám husté, hladké, táhlé těsto.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a přidáme do ní nádobu s vodou. Věnečky nám pak krásně nabudou.
  • 4
    Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem začneme dělat věnečky. Konečky prstů pokropíme studenou vodou věnečky a dáme péct asi na 30 minut. BĚHEM PEČENÍ NEOTVÍRÁME TROUBU. Upečené věnečky necháme vychladnout a rozřízneme je nožem, nejlépe pilkovým.
  • 5
    Během pečení si můžeme udělat krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru si uděláme puding. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vmícháme ručním mixérem do zchladlého pudingu až nám vznikne hladký krém. Nakonec přidáme rum.
    Domácí věnečky, krok 5: Během pečení si můžeme udělat krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru si uděláme puding. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vmícháme ručním mixérem do zchladlého pudingu až nám vznikne hladký krém. Nakonec přidáme rum.
  • 6
    Upečené věnečky naplníme krémem.
  • 7
    Uděláme si polevu: smícháme cukr, rum a horké mléko a asi 10 minut třeme. Touto polevou polijeme věnečky.
    Domácí věnečky, krok 7: Uděláme si polevu: smícháme cukr, rum a horké mléko a asi 10 minut třeme. Touto polevou polijeme věnečky.
  • 8
    Věnečky necháme pořádně vychladit a podáváme. Dobrou chuť :-)

Autor receptu

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Pavla M.
Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou st...
16 nahraných receptů
6 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Pavla M. Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
6 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Poctivé a dobré vaření :-).Nejlepší recepty jsou od mojí babičky a ty také často vařím. Na druhou stranu, ale ráda zkouším něco nového, v tom mi zase pomáhá manžel, který je kuchař a učí mě nové věci

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další