Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí vegan müsli

Domácí vegan müsli

FoodClub LOGO

Domácí vegan müsli

Domácí vegan müsli
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 200 g ovesných vloček
  • po 1 velké polévkové lžíci:
  • sezamové semínko
  • len hnědý
  • dýňová semena
  • strouhaný kokos
  • sušené brusinky
  • rozinky
  • sušený ananas
  • sušené meruňky
  • kešu oříšky – mohou být i 2 lžíce
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce sladkého sirupu (agávový, rýžový, sladový, ...)
  • 1 menší jablko
  • 1 menší banán

Úvod

Většina receptů na domácí müsli, co jsem našla na internetu, není určena veganům a obsahuje příliš mnoho tuku a cukru. Vymyslela jsem lehčí fitness veganskou verzi, která je křupavá, vynikající a nádherně voní. Proč domácí müsli? Skvěle se hodí na snídani a na takové to domácí křupáníčko. Z obchodu jsou müsli blééé, protože obsahují zbytečně příliš cukru, tuku, konzervantů, zlepšovačů chutě a éčka. A ani jedno nechceme jíst, že ano? Příprava je velmi jednoduchá a nenáročná, müsli v troubě spíše jen sušíte dozlatova než pečete.

Postup

  • 1
    Všechny sušené ingredience nakrájíme na malé kostičky a smícháme s vločkami a semínky.
  • 2
    Zmixujeme jablko, banán, olej a sirup. Tuto kaši zamícháme do suchých přísad.
  • 3
    Pec si rozhřejeme na maximum a směs dáme na pekáč s nepřilnavým povrchem, poté troubu stáhneme na minimum. Během pečení 2–3x prošoupneme na plechu, aby se müsli rovnoměrně opékalo. Pečeme (sušíme v troubě) dozlatova. Müsli ztvrdne až po vychladnutí.

Doplňující informace

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na poličce, prý směs vydrží až měsíc. Ale nemám to vyzkoušeno, vždy jsem ho rychle snědla. :) Ideální je například s rosltinným mlékem nebo sójovým dezertem apod. Pro nevegany samozřejmě s jogurtem. Toto müsli můžeme počítat do fitness receptů z toho důvodu, že značné množství másla jsem zde nahradila jablkem a banánem a ušetřila spoustu nepotřebného tuku. Dobrou chuť.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další