Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí tagliatelle

Domácí tagliatelle

FoodClub LOGO

Domácí tagliatelle

Domácí tagliatelle
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g hladké mouky (čím kvalitnější, tím lépe)
  • 5 vajec (vždy se dodržuje 1 vejce na 100 g mouky)

Úvod

Jednoduchý recept na domácí, čerstvé, vaječné těstoviny tagliatelle. Budete k tomu potřebovat pouze mouku, vejce, váleček a nějakou dřevěnou desku nejlépe (doporučuje se i pracovat na mramoru, ale dřevo je zpracování těstovin lepší povrch). Čím větší máte stůl, tíme lépe, pokud se vám těstoviny na stůl nevejdou, tak si rozdělte těsto na víc částí. Těsto by mělo být velmi tenké, hruba tak 1 mm a pokud ho dáte proti slunci, tak by mělo trochu prosvítat.

Postup

  • 1
    Na stůl nasypte mouku a doprostředka udělejte díru. Do díry vyklepněte vajčka. Ty potom vidličkou (nebo ručně, kdo umí) pořádně rozkvedlejte.
  • 2
    Postupně přidávejte do vajec mouku, dokud nedostanete pěknou kouli z těsta.
  • 3
    Těsto zpracujte (cca 10 min). Je potřeba dostat hladké těsto, do kterého když píchnete prstem a vyndáte ho, tak zůstane prst čistý (nesmí tedy lepit ani být úplně tvrdé).
  • 4
    Nechte takto vypracovanou kouli odpočinout aspoň 15 minut v suchém a chladném místě, nejlépe ji přikryjte utěrkou nebo zabalte do igelitového pytlíčku (někdo nechává půl hodiny, nebo dokonce hodinu, podle ale jedné paní z regionu tagliatellí Emilia Romagna stačí těch 15 min).
  • 5
    Potom si vemte dřevěnou desku, kterou pořádně posypete moukou a začněte těsto válet.
  • 6
    Uválené těsto o šířce kolem 1 mm začněte od jednoho konce rolovat směrem k půlce těsta, potom udělejte to samé s druhým.
  • 7
    Takto srolované těsto nakrájejte na drobné plátky o šířce cca 0,5 cm. Vzniknou vám pak zamotané tagliatelle. Pokud jste těsto pořádně posypávali v průběhu moukou, tak se vám krásně rozmotají, pokud ne, tak bude potřeba každý kousek postupně rozmotat.

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další