Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí seitan

Domácí seitan

FoodClub LOGO

Domácí seitan

Domácí seitan
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 5 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 5 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 5 osob

  • 1 kg hladká pšeničná bílá mouka
  • 0,5 l voda
  • sůl troška

Úvod

Seitan je pšeničná bílkovina a veganům slouží např. místo masa nebo sójového masa. Použití: všude a na všechno – do polévek, do omáček, do gulášů, jako řízek, k zapékání, do salátů, s těstovinami a na gril... Příprava je jednoduchá, hotový seženete ve zdravé výživě, ale domácí je přece jen domácí.

Postup

  • 1
    Do mísy dejte všechny ingredience a míchejte nejlépe ručním mixérem do úplného spojení hmoty. Hmotu nechte chvíli odpočívat.
  • 2
    Směs dále hněteme rukama ve studené vodě v míse a těsto vyplachujeme. Hněteme ve vodě, dokud není bílá. Vodu z mísy slijeme a vyměníme na čistou. Proces (vymývání škrobu) opakujeme tak dlouho, dokud není voda čistá a těsto, co vypadá jako mozek, se nezmenšilo na polovinu. Tímto nám vznikl seitan – pšeničná bílkovina.
  • 3
    Aby nebyl úplně bez chuti, chvíli jej povaříme v zeleninovém vývaru a poté uchováváme v lednici. Ale tento krok není nutné, pokud jste jej dobře nasolili.

Doplňující informace

Seitan se dá upravovat opravdu různorodě a na 100 g má 490 kJ, 26 g bílkovin, 2 g sacharidů a pouze 1 g tuku. Ideální pro udržení štíhlé linie a doplnění bílkovin u veganů.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další