Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

FoodClub LOGO

Domácí rohlíky

Domácí rohlíky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 5 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 5 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 5 osob

na omládek

  • 100ml vlažné vody
  • 1 lžičku sladěnky
  • 10g droždí
  • 125g hladké mouky

na těsto

  • 5g cukru
  • 25g tuku (slunečnicový nebo olivový olej)
  • 1,5 lžičky soli
  • 140ml vlažné vody
  • 355g hladké mouky

Postup

  • 1
    Omládek si přípravíme tak, že smícháme 100ml vlažné vody se lžičkou sladěnky (prodávají ve zdravé výživě). Přidáme 10g droždí a 125g hladké mouky. Vše důkladně promícháme a dáme kynout na teplé místo.Mísu či hrnec ve které omládek připravujeme zakryjeme utěrkou, aby neunikalo teplo. Necháme 35-45min. odpočívat.
  • 2
    Jakmile je omládek připraven, smícháme si 5g cukru, 25g oleje, 1,5 lžičky soli, 140ml vlažné vody a 355g hladké mouky a vyhněteme těsto. Těsto zpracujeme spolu s omládkem.
    Domácí rohlíky, krok 2: Jakmile je omládek připraven, smícháme si 5g cukru, 25g oleje, 1,5 lžičky soli, 140ml vlažné vody a 355g hladké mouky a vyhněteme těsto. Těsto zpracujeme spolu s omládkem.
  • 3
    Poté si těsto rozdělíme na 16 dílků, každý vyválíme do čtverců a smotáme do rohlíků.
  • 4
    Rohlíky vyskládáme na plech vystlaný pečícím papírem a zakryjeme utěrkou na 35-50min a dáme péct na 210st. po dobu 10-15 minut. Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou. V troubě se tak vytvoří pára a rohlíky budou mnohem lepší.

Autor receptu

Petra Hipská
Petra Hipská
2 nahrané recepty
4 sledující

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Petra Hipská
2 nahrané recepty
4 sledující
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další