Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

FoodClub LOGO

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g čerstvého špenátu (listy)
  • 500 g italské ricotty
  • muškátový oříšek – špetka 
  • strouhaný sýr Gran Moravia (cca 30 g)
  • sůl
  • pepř
  • 500 g mouky
  • 5 vajec

Postup

  • 1
    Těsto: Na dřevěnou desku vysypte mouku, udělejte vprostřed díru a vyklepněte do ní vejce. Vejce pořádně rozkvedlejte a postupně přimíchávejte mouku. Vypracujte těsto do hladké koule – těsto se nesmí lepit ani být příliš tvrdé (píchněte do něj prstem, když ho vyndáte, tak nesmí být ulepený). Těsto dejte odpočinout na suché a chladné místo na mininmálně 30 min (přikryjte utěrkou nebo ho dejte do igelitového sáčku). Těsto válečkem vypracujte do tenké placky (nesmí být moc tenká – aby těsto udrželo náplň, ale ani ne moc silná, cca 2 mm). Na těsto naneste jednotlivě porce náplně, jednu vzdálenou od druhé zhruba 5 cm a na horní části těsta nechte trochu místa. Vezměte těsto za horní část a překlopte jím náplň. Pak u každé ravioli zvlášť pořádně umáčkněte těsto kolem dokola náplně. Ravioli vykrojte – nesmí být moc dlouhé ani široké (prostě takový čtverec).
  • 2
    Náplň: Omyjte špenát a dejte ho osmahnout s trochou té vody, co na něm zůstane, na pánvi (cca 5 min). Ze špenátu vymačkejte všechnu vodu (buď ho necháte vystydnout, nebo ho omyjete studenou vodou). V misce rozmixujte ricottu, špenát, muškátový oříšek, nastrouhaný sýr, osolte a opepřete.
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
79 nahraných receptů
99 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
79 nahraných receptů
99 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další