Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou

Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou

FoodClub LOGO

Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou

Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
3 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 400 g pšeničné hladké mouky
  • 100 g žitné chlebové mouky
  • 30 g sádla
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky soli
  • 280 ml vlažné vody

 

Úvod

Zkuste domácí rohlíčky a už nikdy nebudete chtít jiné!

Postup

  • 1
    Všechny ingredience smícháme dohromady buď pomocí pekárny, nebo ručně.
  • 2
    Necháme kynout přibližně hodinku.
  • 3
    Poté rozdělíme na 10 bochánků a z každého vyválíme podlouhlý trojúhelníček. Nemusí být nijak rovný ani přesný.
  • 4
    Rohlíčky rolujeme od širší části směrem ke špičce trojúhelníku. Po srolování do válečku malinko poválíme, abychom upevnili všechny spoje. Necháme rohlíčky 40 minut kynout.
    Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou, krok 4: Rohlíčky rolujeme od širší části směrem ke špičce trojúhelníku. Po srolování do válečku malinko poválíme, abychom upevnili všechny spoje. Necháme rohlíčky 40 minut kynout.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 230 °C a pečeme zhruba 15 minut do zlatova. V průběhu pečení dvakrát postříkáme vodou se solí. (Ideální je udělat slaný roztok a ten nalít do nádoby např. na postřik květin. Samozřejmě do nové, nepoužité :) )
  • 6
    Rohlíčky po upečení ihned dáme vychladnout na rošt.
    Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou, krok 6: Rohlíčky po upečení ihned dáme vychladnout na rošt.
  • 7
    Mažeme máslem a ještě teplé papáme. :)
    Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou, krok 7: Mažeme máslem a ještě teplé papáme. :)

Autor receptu

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Janet's Bakery
Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas recep...
15 nahraných receptů
33 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Janet's Bakery Brozová medaile za 10 nahraných receptů
15 nahraných receptů
33 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vaří vše možné se zaměřením na dezety, domácí pečivo a zahraniční kuchyni. Ráda věnuje svůj čas receptům ze Sandtnerové i Rettigové.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

  • Janet's Bakery
    18. Červen 2015 17:33
    Dodatek: V receptu vypadlo 40 minutové kynutí po srolování rohlíčků do tvaru. :) Až poté péci.
  • Karel Kosek
    21. Červen 2015 22:36
    Jsou opravdu výborné :) S těstem se pracuje dobře, moc nelepí a poslušně kyne. Upečené večer jsou křupavé i ráno k snídani. Příště je zkusím slaným roztokem namísto rozstříkání potírat.
  • Ivana Brzobohatá
    5. Červenec 2015 09:47
    Výborné! Jen se mi nedaří ty trojúhelníky, takže mám patvary :-) A pšeničnou mouku jsem namíchala napůl celozrnnou.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další