Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí perlivá mátová limonáda

Domácí perlivá mátová limonáda

FoodClub LOGO

Domácí perlivá mátová limonáda

Domácí perlivá mátová limonáda
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 3 plné hrsti máty
  • 250 g třtinového cukru
  • šťáva z 1,5 citronu
  • rovná lžička sušeného droždí
  • 4,5 litru vody

Úvod

Chtěla jsem si vyrobit mátovou limonádu, ale na netu jsem narazila jen na recepty bez bublinek, nebo se sodovkou. Nakonec jsem vyšla z receptu na limonádu bezinkovou a vyrobila doma i ty bublinky :-). Pravda, trvá to o něco déle. Ale pokud vám nevadí pár dní čekat na výsledek, vyzkoušejte ji, samotná příprava složitá není.

Postup

  • 1
    Vodu převaříme, přimícháme cukr a necháme vychladnout.
  • 2
    Mátu omyjeme, lístečky otrháme ze stonků a nasekáme je ručním mixérem. Z citronů vymačkáme šťávu a spolu s mátou ji přidáme do vychladlé vody. Přidáme rovnou lžičku sušeného droždí, promícháme a necháme stát v teple několik hodin (2–6 – čím déle, tím rychleji bude potom limonáda hotová).
  • 3
    Potom limonádu scedíme přes hustý cedníček do PET lahví, pevně uzavřeme a uložíme v lednici. Za tři dny můžeme ochutnat, jestli už jsou v ní bublinky. Čím déle je v lednici, tím víc bublinek v ní je. Ale pozor, nepřehnat, nebo z ní bude mátový sekt.

Autor receptu

Lenka Baxová Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Lenka Baxová
Vařím převážně vegetariánsky, bez pšeničné mouky a cukru. Další recepty na mém blogu http://cesky...
95 nahraných receptů
141 sledujících
http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Lenka Baxová Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
141 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařím převážně vegetariánsky, bez pšeničné mouky a cukru. Další recepty na mém blogu http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další