Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

FoodClub LOGO

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 400 g mraženého ovoce
  • 200 g zakysané smetany
  • 8 kávových lžiček vanilkového cukru
  • 25 ml vody

Postup

  • 1
    Zmražené ovoce vsypete do mixéru, přidáte cukr, zakysanou smetanu, vodu a vše mixujete cca 1 minutu – případně do té doby, dokud se nevytvoří mražený krém s jemnou krémovou strukturou.
  • 2
    Zmrzlinu rozdělíte do misek a hned podáváte.
  • 3
    Varianta nanuky: vzniklým mraženým krémem naplníte formičky na nanuky. Osvědčilo se mi s nanukovou formičkou poklepávat o desku stolu, aby si náplň „sedla“ a nedělala vzduchové bubliny. Formičku zavřete pomocí držátek a dáte do mrazáku na několik hodin zmrazit (nejlépe přes noc).
  • 4
    A jak nanuky z formičky vyndat? Jednoduše. Do mísy nalijete horkou vodu z kohoutku a formičku s nanuky do ní postavíte – vody dejte do mísy tolik, aby nepřesahovala přes okraj nanukové formičky.
  • 5
    Chviličku počkáte (cca 15 vteřin), pak nanuky vezmete za držátka a jednoduše z formičky vyndáte.

Doplňující informace

U nás se cukrem šetří – zmrzlina je tedy silně ovocná, osvěžující, připomínající ovocnou dřeň. Pokud máte rádi sladké, přisypte si cukru dle vaší chuti a dle sladkosti použitého ovoce – uvedené množství vám asi nebude stačit…:)

Autor receptu

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
minimalistická kuchařka
Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstv...
16 nahraných receptů
2 sledující
https://www.minimalisticka-kucharka.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
2 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstvých sezónních surovin, s minimem ingrediencí, jednoduše a rychle - www.minimalisticka-kucharka.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další