Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí kávové marshmallows

Domácí kávové marshmallows

FoodClub LOGO

Domácí kávové marshmallows

Domácí kávové marshmallows
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 200 gramů cukru krystal
  • 10 gramů mleté čiré želatiny
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 90 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného či jiného bílého škrobu (kukuřično-bramborového)

Úvod

Pokud jste i vy milovníky kávy a zároveň vám chutnají i obláčkově nadýchané marshmallows, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Jeho obrovskou výhodou je, že ho zvládne naprosto každý a jeho základem jsou pouhé tři suroviny - cukr, želatina a káva. A pokud má zrovna někdo ve vašem okolí narozeniny, svátek nebo mu jen chcete udělat radost - zkuste mu jednou darovat něco originálního a navíc vlastnoručně vyrobeného...

Postup

  • 1
    V míse na šlehání necháme nabobtnat želatinu ve 40 mililitrech vody.
  • 2
    V 10 ml vody rozpustíme instantní kávu.
  • 3
    V kastrůlku si přivedeme k varu cukr krystal se 40 ml vody - rozpouštění je velice nutné důkladně sledovat, čekáme, až se všechen cukr rozpustí a směs začne pěnit, nesmí však začít měnit barvu na zlatavou (to už bychom měli karamel). Takto nám vznikne cukrový roztok.
  • 4
    Do mísy na šlehání s nabobtnanou želatinou vlijeme rozpuštěnou kávu, promícháme a pak přidáme vroucí cukrový roztok. Ručním šlehačem na vysoké otáčky šleháme směs tak dlouho, než se promění na hustou tuhou pěnu.
  • 5
    Tuto pěnu rozetřeme pomocí stěrky na olejem vymazaný plech či tác nebo jiný hladký povrch. Dáme na 15 minut do lednice.
  • 6
    Připravíme si vykrajovátko či nůž, namočíme do oleje a vykrajujeme či krájíme požadované tvary, které vyválíme ve směsi z moučkového cukru a škrobu.

Doplňující informace

Více receptů na podobné dobroty najdete na mém blogu cupcakesandcity.blogspot.com.

Autor receptu

Ivana Chlumáková
Ivana Chlumáková
1 nahraný recept
0 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ivana Chlumáková
1 nahraný recept
0 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další