Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí italské gnocchi

Domácí italské gnocchi

FoodClub LOGO

Domácí italské gnocchi

Domácí italské gnocchi
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • cca 2 kg brambor (nepoužívejte „nové“ brambory, obsahují v sobě příliš vody a nejsou pak na gnocchi dobré)
  • 1 kg mouky
  • 1 vejce
  • připravenou omáčku dle libosti (já dělala s ragú)

Postup

  • 1
    Ostraňte slupku z brambor. Dejte vařit brambory do NEosolené vody. Vařte je do měkka (moje italská tchýně je vaří v papiňáku – můžete taky zkusit).
  • 2
    Ještě teplé brambory rozmačkejte, nebo rozemelte v italském mlýnku „passaverdura“. (Použijte sítko s největšími dírami.) Nechejte brambory trochu vystydnout (jinak se vám budou příliš lepit a budete tak zbytečně přidávat příliš mouky, která vám nakonec zkazí celé gnocchi).
  • 3
    Do brambor udělejte důlek, tam nasypte cca 500 gmouky a jedno celé vejce. Vejce uvnitř rozkvedlejte. Všechno pořádně promíchejte, postupně přidávejte mouku (cca dalších 250 g).
  • 4
    Těsto nesmí příliš lepit, ale nesmíte tam dát ani příliš moc mouky, jinak pak gnocchi budou moc tvrdé. Odkrojte nožíkem kousek vypracovaného těsta a uválejte prsty dlouhý váleček o průměru cca 1 cm.
  • 5
    Aby se vám podařil dobrý váleček, tak na těsto nesmíte moc tlačit a je potřeba ho posypat po celé délce moukou. Potom jej nakrájím na stejně velké kousky cca 2 cm dlouhé. Každý kousek posypu moukou a dám stranou – gnocchi se nesmí dotýkat! Takhle pokračujte, až vyčerpáte veškeré těsto.
  • 6
    Nakonec všechny gnocchi ještě posypte lehce moukou. Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Do vody dejte vařit gnocchi (je potřeba je nabírat s lehkostí, aby se k sobě nepřilepily). Gnocchi jsou hotové ihned, jakmile vyplavou na hladinu (cca 1 min času). Gnocchi smíchejte s omáčkou.
kategorie
Hlavní chody,

Autor receptu

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Ilove Italy
Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od ita...
77 nahraných receptů
92 sledujících
http://www.ilove-italy.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Ilove Italy Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
77 nahraných receptů
92 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ahoj, jmenuju se Zuzka a mám blog o italské domácí kuchyni. Všechny moje recepty pochází přímo od italských rodin, známých a kamarádů. Pojďte se mnou ochutnat tu pravou Itálii! http://www.ilove-italy.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další