Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí hranolky

Domácí hranolky

FoodClub LOGO

Domácí hranolky

Domácí hranolky
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 3 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

  • 3 až 4 velké brambory
  • olivový či slunečnicový olej
  • sůl a pepř
  • kečup

Úvod

Nikdy se mi nepodařilo dělat hranolky doma tak, aby byly opravdu dobré. Dokud jsem neobjevila tento recept. :)

Postup

  • 1
    Omyjte brambory a oškrábejte je. Můžete nechat i trochu slupky, pokud chcete.
    Domácí hranolky, krok 1: Omyjte brambory a oškrábejte je. Můžete nechat i trochu slupky, pokud chcete.
  • 2
    Odkrojte půl centimetru ze spodní strany brambor, aby se lépe krájely.
    Domácí hranolky, krok 2: Odkrojte půl centimetru ze spodní strany brambor, aby se lépe krájely.
  • 3
    Nakrájejte na půl centimetrové plátky.
    Domácí hranolky, krok 3: Nakrájejte na půl centimetrové plátky.
  • 4
    Pokrájejte na proužky, aby vznikly hezké hranolky.
    Domácí hranolky, krok 4: Pokrájejte na proužky, aby vznikly hezké hranolky.
  • 5
    Ponořte hranolky do mísy plné studené vody.
    Domácí hranolky, krok 5: Ponořte hranolky do mísy plné studené vody.
  • 6
    Do pánve si nalijte silnou vrstvu oleje (olejem skutečně nešetřete, mělo by se jednat o přibližně 3 cm vrstvu). Rozpalte olej na vysokou teplotu. Mezitím si vyložte plech papírovými ubrousky.
  • 7
    Opatrně vložte hranolky do rozpáleného oleje. Pečte hranolky postupně, například po deseti kusech. Berte ohled na velikost pánve. Buďte opatrní! Horký olej skutečně pálí!
  • 8
    Lehce hranolky na pánvi posouvejte, aby se nepřichytily. Opékejte asi 4 minuty.
  • 9
    Vyndejte pomocí kovových kleštiček a položte na papírové ubrousky. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
    Domácí hranolky, krok 9: Vyndejte pomocí kovových kleštiček a položte na papírové ubrousky. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • 10
    Jakmile hranolky vychladnou, rozpalte znovu olej a znovu opékejte hranolky další 3 minuty, aby získaly hezkou hnědou barvu.
  • 11
    Vyndejte hranolky z oleje a položte na čisté papírové ubrousky. Posypejte solí a pepřem. Ihned podávejte.
    Domácí hranolky, krok 11: Vyndejte hranolky z oleje a položte na čisté papírové ubrousky. Posypejte solí a pepřem. Ihned podávejte.

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
87 sledujících

Původní zdroj: http://www.yummly.com/recipe/external/Homemade-french-fries-309083


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
87 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další