Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí housky z kynutého těsta

Domácí housky z kynutého těsta

FoodClub LOGO

Domácí housky z kynutého těsta

Domácí housky z kynutého těsta
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • 21 g droždí – půl kostky
  • 200 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • trochu soli, kmínu
  • hrubá sůl na posypání

Úvod

Jednoduché jak facka, upečené za chvilku, úžasné, křupavé i vláčné, nahoře slané a určitě za ně dostanete pochvalu ode všech, protože jsou prostě bezkonkureční a ty z obchodu se můžou jít zahrabat.

Postup

  • 1
    Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a posypeme ho cukrem, zalijeme polovinou teplé vody (ne vařící). Necháme chvilku odstát – vzejde kvásek. Přidáme zbytek vody, olej, sůl, kmín a zamícháme. Těsto by mělo být hladké a ne moc lepivé nebo rozbředlé, podle potřeby přidejte trochu vody nebo naopak mouky. Těsto poté nechám kynout v lednici do druhého dne, ideálně přes noc pod fólií. Nabude do velkých rozměrů, počítejte s tím, aby nebylo "hrnčeku vař" v lednici a zbytečný úklid...
  • 2
    Těsto mám tedy vykynuté a tvaruji z něj malé bochánky (100 g těsta na 1 housku). Dám je na alobal, 3x podélně nakrojím, potřu vodou a posypu hrubou solí. Strčím do vyhřáté trouby na maximum a peču asi 10 min. Poté stáhnu troubu na polovinu, nebo nižší teplotu a dopékám dozlatova. Během pečení asi 2x potřu vodou. Po vytažení z pece také ihned potřu vodou. Schladlé servírujeme a používáme jako normální obyčejné housky, jenže tyhle budou chuťovým zážitkem.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další