Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí chilli omáčka sambal

Domácí chilli omáčka sambal

FoodClub LOGO

Domácí chilli omáčka sambal

Domácí chilli omáčka sambal
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • asi 40 ks papriček ( + - 350 g )
  • 1 velká cibule
  • 1 dcl rostliného oleje
  • šťáva z 1 limetky
  • 6 lžiček soli
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžíce sladkého sirupu - např. sladový či javorový
  • 1 hlavička česneku
  • 2 lžíce octa

Úvod

Sambal - aneb velice až převelice ostrá chilli omáčka. Koupili jsme na trhu kilo chilli papriček, a tak vznikl nápad na zpracování v podobě této pasty. Pro mě osobně je tak ostrá, že na celý krajíc chleba stačí množství pouze na špičku nože. Omáčku využuji hlavně při vaření místo cayenského pepře a pro odvážné místo kečupu.

Postup

  • 1
    Papričky omyjeme a odřežeme zelené konce.
  • 2
    Papričky i se semínky dáme do vysoké nádoby, přidáme oloupanou cibuli a zbytek ingrediencí. Mixujeme tyčovým mixérem do hladké kaše, která bude zprvu trochu vodnatá. Nyní kaši vaříme na mírném ohni - redukujeme do zhoustnutí. Kdo má odvahu, ochutná a případně dochutí.
  • 3
    Do většího hrnce dáme vodu a vyvaříme sklenice i s víčky. Vyndáme na prkýnko. Zredukovanou pastou Sambal plníme sklenice se šroubovacím víkem a sklenice pak vaříme asi 10 min. Poté vyjmeme z vody, obrátíme víkem dolů a položíme na prkýnko. Nyní máme pastu zavařenou a nemusíme ji skladovat v lednici, to až po otevření.
  • 4
    Zredukované pasty mám asi 400 g.
    Domácí chilli omáčka sambal, krok 4: Zredukované pasty mám asi 400 g.

Doplňující informace

Použití: Do omáček a ostrých pokrmů, do pomazánek, místo kečupu, na marinády a zálivky...
kategorie
Přílohy,

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další