Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Domácí borůvkový cheesecake

Domácí borůvkový cheesecake

FoodClub LOGO

Domácí borůvkový cheesecake

Domácí borůvkový cheesecake
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

Korpus

  • 120 g máslových sušenek
  • 3 lžíce cukru
  • 60 g rozpuštěného másla

Náplň:

  • 150 g borůvek 
  • 2 měkké tvarohy
  • 1 bílý jogurt
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 60 g cukru

Topping:

  • zakysaná smetana
  • 1 lžíce moučkového cukru

 

Borůvkový topping

  • půl šálku borůvek
  • 1 lžíce cukru

Postup

  • 1
    Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm). Pokud máte větší, přizpůsobte tomu množství ingrediencí a pak i dobu pečení.
  • 2
    Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy a proužek, který dáte podél vnitřního obvodu formy.
  • 3
    Formu zvenku zabalte do dvojité vrstvy alobalu tak, aby zakrýval dno i stěny (k tomu budete potřebovat větší formát alobalu).
  • 4
    Sušenky si nadrťte na jemno. Smíchejte s cukrem a rozpuštěným máslem. Natlačte prsty na stěny formy i na dno. Pečte cca 5 minut na 170 °C.
  • 5
    Pokud používáte mražené borůvky, nechte je povolit. Borůvky rozmixujte na pyré.
  • 6
    Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvarohy, jogurt, borůvkové pyré a cukr. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat".
  • 7
    Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Celou formu vložte do většího (mělkého) pekáčku. Do pekáčku nalijte vařící vodu cca do výšky 5–7 cm. Ve výsledku by to mělo vypadat jako kulatá forma v "lázni".
  • 8
    Pečte cca 10 minut na 180 °C a pak dalších 30 minut na 170 °C.
  • 9
    Dort nechte vychladnout a pak dejte alespoň na hodinu do lednice.
  • 10
    Povrch potřete zakysanou smetanou s cukrem.
  • 11
    Topping 2: V malém hrnci krátce povařte borůvky s cukrem. Pustí šťávu – většinu odlijte a udělejte si z ní třeba limonádu. Zbytek nechte vychladnout. Ozdobte při servírování i takto upravenými borůvkami.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Kateřina B.
Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bud...
95 nahraných receptů
48 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Kateřina B.  Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
48 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zkouším různé kuchyně, kombinace i ty v Čechách méně obvyklé...zkoušejte i vy. A jestli vám to bude chutnat? Mrkněte nejdřív na ingredience, fotku i postup... hodně vám to napoví (a nebojte se ;-)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další