Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

FoodClub LOGO

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 1 kg menších cuket
  • 200 ml smetany na vaření 12 % (1 kelímek)
  • 50 g sýra parmezánového typu
  • 15 g česneku (4 středně velké stroužky)
  • l hrst čerstvé bazalky
  • 1 velká hrst petrželky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 rovná polévková lžíce sypkého zeleninového bujonu Würzl
  • 1 kávová lžička soli
  • na špičku lžičky pepře
  • 800 ml horké vody

Úvod

Z uvedeného množství jsou nejméně 4 porce.

Postup

  • 1
    Cukety pokrájíte na menší kostky (cca 2 x 2 cm, ale nemusíte být nijak extra pečliví, v závěru se bude vše mixovat), trochu posekáte bazalku a česnek, aby pustily aroma a vše vložíte do hrnce s rozehřátým olejem a restujete cca 10 minut. Nezapomeňte míchat.
  • 2
    Následně k cuketě přilijete horkou vodu, přidáte sypký bujon, osolíte, opepříte. Vaříte 10 minut a pak odstavíte z ohně.
  • 3
    Pak přilijete smetanu, přidáte petrželku a vše dohladka rozmixujete.
  • 4
    Na závěr vmícháte do horké polévky najemno nastrouhaný sýr – osvědčil se mi Grana Padano, který svou výraznou plnou chutí polévku krásně doladí.
  • 5
    Polévku podávám teplou – většinou posypanou česnekovými krutony. Za horkých letních dní je však moc dobrá i studená.

Doplňující informace

Polévku podávám teplou – většinou posypanou česnekovými krutony. Za horkých letních dní je však moc dobrá i studená.

Autor receptu

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
minimalistická kuchařka
Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstv...
16 nahraných receptů
2 sledující
https://www.minimalisticka-kucharka.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
2 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstvých sezónních surovin, s minimem ingrediencí, jednoduše a rychle - www.minimalisticka-kucharka.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další