Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Čokoládový dort Ferrero

Čokoládový dort Ferrero

FoodClub LOGO

Čokoládový dort Ferrero

Čokoládový dort Ferrero
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Na dort o průměru 24 cm:

 Těsto

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 6 lžic mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Krém

  • 200 g čokolády s celými lískovými oříšky
  • 200 g čokolády na vaření
  • 500 ml smetany na šlehání

Poleva

  • 100 g kuliček Ferrero nebo lískooříškových oplatek
  • 6 lžic Nutelly nebo jiné lískooříškové pomazánky

Navíc

  • 150 ml mléka

Úvod

Tento lahodný dort potěší především všechny milovníky čokolády. Pro dokonalý požitek z dezertu použijte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa.

Postup

  • 1
    Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Utřete do pěny vejce s cukrem. Prosejte mouku práškem do pečiva a přidejte kakao, mléko a olej. Nastavte mixér na nejnižší otáčky, a smíchejte všechny suroviny. Hotovou směs nalijte do moukou vysypané formy a pečte při 180 stupních asi 25 minut.
  • 2
    Když se dort peče v troubě, připravte si krém. V hrnci zahřejte smetanu ke šlehání. V teplé smetaně rozpusťte za stálého míchání čokoládu s oříšky i čokoládu na vaření. Hotový krém nechte vychladnout.
  • 3
    Upečený korpus nechte vychladnout a poté jej vytáhněte z formy. Korpus rozřízněte podélně na tři stejné díly. Aby byly korpusy více vláčné, můžete je potřít mlékem. Poté je spojte krémem.
  • 4
    Nutellu roztopte nad parou, dokud není úplně tekutá. Rozpuštěnou Nutellou polijte dort a ozdobte čokoládovými kuličkami, nebo rozdrobenými lískooříškovými oplatky. Hotový dort nechejte na několik hodin ztuhnout v lednici.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
55 sledujících

Původní zdroj: http://www.coolinarika.com/recept/cokoladna-torta-kao-ferrero/


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
55 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další