Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Čokoládové řezy s marcipánem

Čokoládové řezy s marcipánem

FoodClub LOGO

Čokoládové řezy s marcipánem

Čokoládové řezy s marcipánem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Korpus

  • 100 g másla nebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 4 vejce
  • 70 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • půl balíčku prášku do pečiva

Ořechová vrstva

  • 300 g Nutelly nebo jiného lískooříškového krému

Krém

  • 1 vanilkový puding
  • 30 ml mléka
  • 4 lžíce cukru 
  • 20 ml mandlového aroma

Marcipánová vrstva

  • 300 g marcipánu

Čokoládová poleva 

  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce oleje

Úvod

Pokud máte rádi marcipánové pralinky, tento recept si zamilujete. Inspirací pro něj byly totiž slavné Mozartovy koule, rakouské bonbony, jejichž historie sahá až do roku 1890.

Postup

  • 1
    Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Utřete máslo s cukrem do pěny, přidejte vaječné žloutky, mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšlehejte do ztuhnutí, a opatrně přimíchejte do směsi. Hotové těsto vlijte na plech vystlaný pečícím papírem. Pečte v troubě 15-30 minut, podle velikosti plechu a výšky korpusu. Po upečení nechte buchtu vychladnout.
  • 2
    Připravte si krém. V hrnci povařte mléko, puding a cukr. Odstavte hrnec z plamene, a za občasného míchání nechte krém vychladnout. V průběhu zamíchejte do krému mandlové aroma.
  • 3
    Na vychlazený korpus natřete vrstvu Nutelly. Pokud je Nutella příliš tuhá, můžete ji nechat povolit v mikrovlnné troubě, nebo v hrnci nad parou. Na vrstvu Nutelly natřete vrstvu krému. Rozválejte marcipán a navrstvěte jej na krém. Takto připravený dezert vložte na půl hodiny do lednice.
  • 4
    V hrnci nad parou rozpusťte čokoládu, a přidejte do ní lžíci oleje. Vytáhněte řezy z lednice a přelijte ji polevou.
  • 5
    Polevu nechte ztuhnout při pokojové teplotě, a poté vložte hotový dezert na další dvě hodiny do lednice. Dezert krájejte horkým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala.
kategorie
Dezerty,

Autor receptu

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Dorty a moučníky
21 nahraných receptů
55 sledujících

Původní zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/mozart-szelet-ahogy-aantee-kesziti


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Dorty a moučníky Brozová medaile za 10 nahraných receptů
21 nahraných receptů
55 sledujících
Sledovat autora

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další