Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Citrónové špagety a parmezánové kuře

Citrónové špagety a parmezánové kuře

FoodClub LOGO

Citrónové špagety a parmezánové kuře

Citrónové špagety a parmezánové kuře
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

na špagety:

  • 2 porce špaget 
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá šalotka nakrájená nadrobno 
  • 1 česnek nasekaný nadrobno
  • 1 lžička medu
  • trocha parmezánu na posypání
  • sůl

 

 

na kuře:

  • 2 kuřecí prsa seříznutá na cca 2-3 cm stejné plátky
  • 3 lžíce strouhánky
  • 3 lžíce na nastrouhaného parmezánu
  • kůra z cca 1/3 citónu
  • sůl a pepř
  • trocha olivového oleje

 

  • pár hoblin parmezánu k podávání

Úvod

Určitě už se vám stýská po sluníčku a létu. Díky tomuto jídlu se jako mávnutím kouzelného proutku přenesete do jižních krajin prosluněné Itálie a určitě vám vykouzlí úsměv na rtech. Jídlo je hotové ve mžiku, je jednoduché, ale nadpozemsky chutné.

Postup

  • 1
    Dejte vařit dostatečné množství osolené vody na těstoviny. Kuřecí plátky osolte a opepřete z obou stran. Na talíři promíchejte strouhánku s parmezánem a citrónovou kůrou a kuřecí plátky ve směsi obalte. Při obalování směs pořádně k masu přitiskněte.
    Citrónové špagety a parmezánové kuře, krok 1: Dejte vařit dostatečné množství osolené vody na těstoviny. Kuřecí plátky osolte a opepřete z obou stran. Na talíři promíchejte strouhánku s parmezánem a citrónovou kůrou a kuřecí plátky ve směsi obalte. Při obalování směs pořádně k masu přitiskněte.
  • 2
    Dejte rozehřát troubu na 200°C. Na plech dejte pečící papír a na něj plátky kuřete. Pomocí rozprašovače plátky postříkejte olivovým olejem. Pokud nemáte postřikovač s olejem, pak plátky opatrně olejem zakápněte.
    Citrónové špagety a parmezánové kuře, krok 2: Dejte rozehřát troubu na 200°C. Na plech dejte pečící papír a na něj plátky kuřete. Pomocí rozprašovače plátky postříkejte olivovým olejem. Pokud nemáte postřikovač s olejem, pak plátky opatrně olejem zakápněte.
  • 3
    Plátky dejte do trouby a pečte dokud nezezlátnou. Bude to trvat cca 15-20 minut. Mezitím si v pánvi opečte šalotku a česnek na olivovém oleji do mírného zezlátnutí česneku. Citrónovou šťávu metličkou rozmíchejte s medem a vlijte do pánve. Trochu osolte a opepřete a vložte zcezené špagety. Důkladně promíchejte. Vytáhněte plech a plátky kuřete dejte odpočinout na prkénko. Nachystejte si předehřáté talíře (předehřejte v roubě nebo mikrovlnce) nandejte špagety a posypte je trochou parmezánu. Kuřecí plátek nakrájejte na kousky (filírujte) a dejte na špagety. Nakonec nahoru můžete dát hoblinky parmezánu.
    Citrónové špagety a parmezánové kuře, krok 3: Plátky dejte do trouby a pečte dokud nezezlátnou. Bude to trvat cca 15-20 minut. Mezitím si v pánvi opečte šalotku a česnek na olivovém oleji do mírného zezlátnutí česneku. Citrónovou šťávu metličkou rozmíchejte s medem a vlijte do pánve. Trochu osolte a opepřete a vložte zcezené špagety. Důkladně promíchejte. Vytáhněte plech a plátky kuřete dejte odpočinout na prkénko. 
Nachystejte si předehřáté talíře (předehřejte v roubě nebo mikrovlnce) nandejte špagety a posypte je trochou parmezánu. Kuřecí plátek nakrájejte na kousky (filírujte) a dejte na špagety. Nakonec nahoru můžete dát hoblinky parmezánu.

Autor receptu

Červený rendlík Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Červený rendlík
Ráda vymýšlím nové recepty, či oprašuji ty staré a zapomenuté. Nejraději používám suroviny, které mi ...
36 nahraných receptů
17 sledujících
http://cervenyrendlik.blogspot.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Červený rendlík Brozová medaile za 10 nahraných receptů
36 nahraných receptů
17 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Ráda vymýšlím nové recepty, či oprašuji ty staré a zapomenuté. Nejraději používám suroviny, které mi rostou na zahrádce, nebo v blízkém okolí a maso z blízké rodinné farmy.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další