Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Chia krekry

Chia krekry

FoodClub LOGO

Chia krekry

Chia krekry
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 30 g slunečnicových semínek
  • 15 g sezamových semínek
  • 20 g chia semínek
  • 30 g celozrnné mouky (např. pšeničné)
  • 1 stroužek česneku, najemno nadrcený
  • ½ lžičky soli
  • 100 ml vody

Úvod

Takové zdravé křupání...

Postup

  • 1
    Všechny ingredience smícháme v misce a necháme odležet alespoň půl hodiny. Během té doby směs alespoň 2x promícháme.
  • 2
    Plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 160 °C. Ze směsi oddělíme 1/4, kterou přeneseme na plech a rozetřeme placku ve vrstvě jen pár milimetrů. Takto rozetřeme i další 3 kola. Každou placku rozkrájíme rádýlkem na 6 kousků (rýhy můžeme jen naznačit, dokrojíme je až po upečení nožem) a dáme péct.
  • 3
    Pečeme půl hodiny, poté placky obrátíme a dopékáme 5 minut. Po upečení mají být krekry křupavé a lámavé (nikoli vlhké). Upečené placky rozkrájíme podle zářezů rádýlkem.

Doplňující informace

Krekry jsem ve větším množství pekla jinak – na pečicí papír jsem nanesla rovnoměrnou vrstvu hmoty, kterou jsem pekla, dokud se nedala placka odlupovat od papíru (pokud se někde přichytla, namočila jsem lehce toto místo vodou a papír pak lehce odtrhávala.). Poté jsem teprve celou placku nakrájela na kousky, které jsem dopékala dokřupava. Nedržte se tedy přímo času, který uvádím – pečte dokřupava.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další