Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Česnekový chléb se sýrem

Česnekový chléb se sýrem

FoodClub LOGO

Česnekový chléb se sýrem

Česnekový chléb se sýrem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

Chléb

  • 675 g polohrubé mouky
  • 550 ml teplé vody
  • 7 g sušených kvasnic
  • 2 lžiček soli
  • 1 lžička cukru

Náplň

  • 100 g másla
  • 2 lžíce petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce olivového oleje

Úvod

Skvělý chléb k vínu, televizi, nebo pro návštěvy. Určitě vyzkoušejte, protože tento recept si bezpochyby zamilujete! :)

Postup

  • 1
    Zaděláme na kvásek: 125 ml teplé vody smícháme v míse s cukrem a droždím. Odložíme a necháme cca 5 minut působit kvasinky.
  • 2
    V druhé míse smícháme ostatní suroviny na chléb. Přidáme k nim kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě cca 1,5 hod vykynout.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 250 stupňů a na její dno dáme pekáč s vodou. Ten nám udrží v první fázi pečení vlhkost. Vykynuté těsto vytvarujeme v podlouhlý chléb, který na povrchu párkrát nařízneme.
  • 4
    Chléb pečeme cca 10 minut spolu s pekáčem s vodou. Po 10 minutách pekáč s vodou vyjmeme a ještě 15 minut pečeme. Upečený chléb necháme vychladnout. Troubu ovšem nevypínáme, jen ji ztlumíme na 150 stupňů.
  • 5
    Rozpustíme máslo, přidáme k němu olivový olej a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a směsí chléb důkladně potřeme i v mezerách. Do mezer naskládáme také sýr. Vše posypeme petrželkou a chléb zabalíme do alobalu.
  • 6
    Zabalený pečeme cca 15 minut ve stále vyhřáté troubě na 150 stupňů. Hotový chléb vyjmeme z alobalu, necháme vychladnout a každý si může rukou odtrhávat kousky sýrové dobroty. :)

Autor receptu

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snadné a rychlé
Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a ry...
47 nahraných receptů
90 sledujících

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snadné a rychlé Brozová medaile za 10 nahraných receptů
47 nahraných receptů
90 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Tento profil spravuje redakce FoodClub.cz. Najdete zde všechny recepty, které jsou snadné a rychlé.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další