Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Česnekové krutony

Česnekové krutony

FoodClub LOGO

Česnekové krutony

Česnekové krutony
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 8 plátků toustového chleba
  • 50 ml oleje
  • 1/2 – 1 polévková lžíce sušeného česneku

Postup

  • 1
    Plátky toustového chleba nakrájíte na kostičky velikosti asi 1 x 1 cm a vložíte do velké mísy.
  • 2
    Vezmete olej (osvědčil se mi olej nalitý do malé odměrky s hubičkou) a jemně pokapete vrchní vrstvu kostiček v míse a promícháte (resp. proházíte). Opět pokapejte vrchní vrstvu a promíchejte – postup opakujte celkem 6x, případně do té doby, než vám dojde olej.
  • 3
    Kostičky vsypete na plech vyložený pečícím papírem a pečete v předem vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova 10 – 12 minut. Pro jistotu ke konci hlídejte, každá trouba peče jinak.
  • 4
    Ještě teplé vsypete do mísy a přidáte 1 rovnou polévkovou lžíci sušeného granulovaného česneku (pokud chcete opravdu česnekovou chuť, jinak dejte menší množství), důkladně promícháte a necháte vychladnout.

Doplňující informace

Krutony servírujte do polévky až na stole, případně je přidávejte do polévky postupně – poměrně rychle nasáknou polévkou. Pokud krutony všechny hned neupotřebíte, skladujte je v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží docela dlouho, pokud vám je však nechodí někdo ujídat :).

Autor receptu

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
minimalistická kuchařka
Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstv...
16 nahraných receptů
2 sledující
https://www.minimalisticka-kucharka.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

minimalistická kuchařka Brozová medaile za 10 nahraných receptů
16 nahraných receptů
2 sledující
Sledovat autora

O autorovi

Principy minimalismu prostupují mým životem a tudíž i mou kuchyní. Vařím převážně bez masa, z čerstvých sezónních surovin, s minimem ingrediencí, jednoduše a rychle - www.minimalisticka-kucharka.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další