Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

FoodClub LOGO

Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou

Celozrnné špagety se zeleninou a ricottou
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

  • 80 g celozrnných špaget
  • 50 g lilku
  • 30 g cukety
  • 1 šalotka
  • 4 cl suchého bílého vína
  • 5 cherry rajčátek
  • 30 g ricotty
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • tymián

Úvod

Těstoviny můžete upravit na stovky způsobů. Mými nejoblíbenějšími komponenty pro dochucení těstovin jsou rajčatové omáčky anebo právě ricotta. Vždy ale neopomenu nějakou zeleninu, kterou jsem v tomto případě lehce podusila na víně.

Postup

  • 1
    Dáme vařit vodu na těstoviny. Šalotku nakrájíme najemno, lilek a cuketu na malinké kostičky. Rajčátka překrojíme napůl. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Dáme vařit špagety. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a šalotku na něm lehce orestujeme. Přidáme lilek a opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme česnek, tymián a cuketu. Mícháme, dokud se česnek nerozvoní a poté podlijeme vínem, osolíme a necháme vyvařit.
  • 3
    Do pánve přidáme rajčátka, scezené špagety s cca 2 lžícemi vody z těstovin a společně s ricottou promícháváme, dokud se sýr rovnoměrně nespojí se zeleninou a těstovinami.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další