Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Celozrnné lívance s banánem

Celozrnné lívance s banánem

FoodClub LOGO

Celozrnné lívance s banánem

Celozrnné lívance s banánem
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Suroviny: 16–20 lívanců

  • 240 ml mléka
  • 15 g třtinového cukru
  • 7 g droždí
  • 30 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné hladké mouky
  • 30 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 110 g banánu (hodně zralého a změklého)
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • olej na smažení

Na dokončení:

  • mandle
  • jahody
  • javorový sirup

Úvod

Ideální bude, když lívancemi rovnou odstartujete den. Doplňte je bílým jogurtem, zahrňte čerstvým ovocem a vypijte si k nim dobrý čaj, nejlépe zelený, který vás nabudí na dlouhé hodiny.

Postup

  • 1
    Do mističky vložte droždí, cukr a 10 g hladké mouky.
  • 2
    Do druhé misky nasypte ovesné vločky.
  • 3
    Mléko zahřejte tak, abyste v něm udrželi prst (nesmí být horké, aby nezničilo kvasnice). Do mističky s droždím nalijte 50 ml mléka a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé mléko nalijte k vločkám a nechte 20–30 minut odležet.
  • 4
    Banán vložte do mísy s nabobtnalými vločkami, zakapejte citronem, přidejte vejce a vzešlý kvásek. Rozmixujte tyčovým mixérem. Přimíchejte zbylou mouku a nechte přikryté utěrkou na teplém místě kynout alespoň ½ hodiny. Těsto promíchejte a na pomaštěném lívanečníku pozvolna opékejte lívanečky.
  • 5
    Na talíři posypte ovocem, mandlemi a polijte javorovým sirupem.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další