Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Celozrnné jidáše

Celozrnné jidáše

FoodClub LOGO

Celozrnné jidáše

Celozrnné jidáše
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

  • 300 g celozrnné hladké mouky + na podsypání
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 ČL citronové kůry
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 100 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 2 vejce + 1 vejce na pomazání

Postup

  • 1
    Do velké mísy nasypte mouku a vytvořte důlek, do kterého nalijte 150 ml vlažné smetany a droždí. Ze stran přidávejte trochu mouky a vytvořte husté těsto – důlek zachovejte a nesnažte se vmíchat co nejvíce mouky. Poté vršek zasypte trochou mouky a dejte kynout na 30 minut na teplé místo.
  • 2
    Po vykynutí přidejte máslo, citronovou kůru a vanilkový cukr. Směs promíchejte a přidejte třtinový cukr, sůl, 50 ml smetany ke šlehání a rozšlehané vejce. Důkladně promíchejte a vypracujte hladké těsto – dle potřeby přidejte trochu mouky, aby těsto nelepilo – já přidala dalších cca 50 g. Nelepivé těsto nechte znovu 1 hodinu odpočinout na teplém místě.
  • 3
    Poté rozdělte na 16 dílů (dle uvážení i na méně), z každého dílu vyválejte váleček a ten smotejte do různých tvarů. Takto připravené jidáše skládejte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
  • 4
    Před vložením do trouby potřete rozšlehaným vejcem (pro zlatavější povrch potřete jen žloutkem) a poté pečte cca 20 minut (do zezlátnutí) při 170 °C.
  • 5
    Nejlepší jsou ještě čerstvé zalité pampeliškovým medem.

Autor receptu

Modemalist Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Modemalist
Má obliba ve vaření se proměnila ve vášeň. A tato vášeň v touhu předávat mé nápady a zkušenosti ostat...
101 nahraných receptů
30 sledujících
http://modemalist.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Modemalist Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
101 nahraných receptů
30 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Má obliba ve vaření se proměnila ve vášeň. A tato vášeň v touhu předávat mé nápady a zkušenosti ostatním. Pokud jste také stejní milovníci, tak se podívejte na můj blog http://modemalist.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další