Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Canihua čokoládový dezert

Canihua čokoládový dezert

FoodClub LOGO

Canihua čokoládový dezert

Canihua čokoládový dezert
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
0 na základě
0 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

Suroviny na 4 skleničky/misečky:
  • 200 g canihuy
  • 300 ml ovesného mléka
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 150 g bílého sójového jogurtu
  • maliny

Úvod

Říká Vám něco canihua nebo kaniwa? Ani se nedivím, jestli ne, jde totiž o u nás poměrně neznámou bezlepkovou obilovinu. Canihua je taková menší příbuzná quinoy, která má ale velmi podobnou výživovou hodnotu a její výhodou je, že narozdíl od quinoy neobsahuje hořké saponiny, takže se nemusí dopředu namáčet ani zdlouhavě proplachovat. Stejně jako quinoa se hodí na přípravu jak slaných, tak i sladkých jídel, je skvělá jako příloha či výživná kaše a dají se z ní připravit i fantastické dezerty. Tady je jeden extra čokoládový s jogurtem a malinami.

Postup

  • 1
    Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámané na kostičky a necháme ji rozpustit.
    Canihua čokoládový dezert, krok 1: Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámané na kostičky a necháme ji rozpustit.
  • 2
    Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut.
    Canihua čokoládový dezert, krok 2: Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut.
  • 3
    Poté si smícháme bílý jogurt s druhou polovinou vanilinového cukru a před podáváním jím dezert dozdobíme. Navrch dáme čerstvé maliny.

Autor receptu

Broccolicious Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Broccolicious
Zdravé recepty z rostlinných surovin http://www.broccolicious.cz/
114 nahraných receptů
50 sledujících
http://www.broccolicious.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Broccolicious Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
114 nahraných receptů
50 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdravé recepty z rostlinných surovin http://www.broccolicious.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další