Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Burger bulky

Burger bulky

FoodClub LOGO

Burger bulky

Burger bulky
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 2 ČL sušeného droždí
  • 2 PL vlažné vody
  • 1 ČL cukru
  • 1 vejce + 1 žloutek na pomazání
  • 250 ml vlažného mléka
  • 480 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 25 g změklého másla
  • olej – na vymazání
  • sezamová semínka – na posypání

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup

  • 1
    V misce smíchejte droždí, vlažnou vodu, cukr a nechte cca 5 minut pracovat.
  • 2
    Poté přidejte rozšlehané vejce a vlažné mléko.
  • 3
    V míse smíchejte mouku, sůl, změklé máslo a uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte směs s droždím.
  • 4
    Těsto důkladně vypracujte buď ručně, nebo v robotu, a dejte do olejem vymazané mísy kynout cca 30 minut do zdvojnásobení objemu (já si pomáhám tím, že troubu předehřeji do 50 °C a těsto nechávám kynout v ní – ušetří to velmi času).
  • 5
    Po vykynutí těsto rozdělte na 8 kousků (můžete i odvažovat, aby byly stejné) a vypracujte hladké koule.
  • 6
    Bulky vyložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte dalších cca 30 minut kynout (na velký plech dejte maximálně 6 bulek – jak kynou, tak se roztahují).
  • 7
    Pokud chcete bulky velké do šířky, můžete již péct – 200 °C cca 20 minut (posledních 5-7 minut můžete teplotu snížit na 180 °C). Pokud ale chcete bulky vysoké, tak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších cca 20 minut.
  • 8
    Bulky před pečením pomažte rozšlehaným žloutkem a posypte sezamovým semínkem.
  • 9
    Před podáváním rozkrojené bulky nasucho opečte z vnitřních stran.

Autor receptu

Modemalist Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Modemalist
Má obliba ve vaření se proměnila ve vášeň. A tato vášeň v touhu předávat mé nápady a zkušenosti ostat...
101 nahraných receptů
30 sledujících
http://modemalist.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Modemalist Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
101 nahraných receptů
30 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Má obliba ve vaření se proměnila ve vášeň. A tato vášeň v touhu předávat mé nápady a zkušenosti ostatním. Pokud jste také stejní milovníci, tak se podívejte na můj blog http://modemalist.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další