Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Brokolicovo-ricottové chiakoláčky s rajčatovým ragú

Brokolicovo-ricottové chiakoláčky s rajčatovým ragú

FoodClub LOGO

Brokolicovo-ricottové chiakoláčky s rajčatovým ragú

Brokolicovo-ricottové chiakoláčky s rajčatovým ragú
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 1 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 1 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 1 osobu

Koláčky:

  • 50 g čočky belugy
  • 150 g brokolice
  • 50 g ricotty
  • 15 g chia semínek
  • sůl
  • + hoblinky parmezánu na posypání

 

Ragú:

  • 1 velké rajče – cca 180 g
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, nasekaný najemno
  • 1 vrchovatá čajová lžička rajského protlaku
  • 0,5 dl vody
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

Úvod

Zdravý a neobvyklý pokrm si můžete vychutnat při obědě anebo jej naservírovat přátelům jako party pohoštění.

Postup

  • 1
    Čočku vložte do hrnce, zalijte ji dostatečným množstvím vody, přidejte špetku soli a vařte doměkka. Bude to trvat asi 20–25 minut.
  • 2
    Brokolici rozeberte na menší růžičky, vložte ji do vroucí osolené vody a vařte doměkka. Poté ji sceďte a přelijte studenou vodou. Přebytečnou vodu z ní vymačkejte. Poté vložte brokolici do misky, přidejte ½ uvařené belugy, ricottu, špetku soli a společně rozmixujte tyčovým mixérem.
  • 3
    Do směsi přidejte chia semínka, zbytek čočky a promíchejte. Podle potřeby dosolte.
  • 4
    Troubu předehřejte na 200 °C a na plech položte pečicí papír. Ze směsi tvarujte „karbanátky“. Směs vám vyjde na 5 kousků. Bochánky položte na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí lžíce uprostřed každého bochánku utvořte důlek. Vložte do trouby, pečte 20 minut.
  • 5
    Připravte si ragú. Do menšího hrnce dejte vařit vodu. Vody by mělo být tolik, aby hladina dosáhla nad potopené rajče. Rajče nařízněte navrchu křížem a vložte do vroucí vody. Nechte chvíli vařit. Vyndejte jej ve chvíli, kdy začne od naříznutí praskat. Nechte jej trochu zchladnout a poté oloupejte. Rajče překrojte napůl, vyřízněte bubáky a každou polovinu ještě jednou přepulte a nakrájejte na asi půlcentimetrová čtvrtkolečka.
  • 6
    Na menší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej. Přidejte šalotku a nechte ji zesklovatět. Přidejte protlak a nasekaný česnek, míchejte, dokud se česnek nerozvoní. Poté přidejte rajčata, půl deci vody a lehce osolte a opepřete. Vařte do zhoustnutí. Bazalku nasekejte najemno a přidejte do ragú, stáhněte z plamene a promíchejte.
  • 7
    Do upečených koláčků nandejte trochu ragú a ozdobte hoblinkami parmezánu.

Autor receptu

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
Vařeniště.cz
Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová po...
137 nahraných receptů
115 sledujících
http://www.vareniste.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Vařeniště.cz Zlatá medaile za 100 nahraných receptů
137 nahraných receptů
115 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařeniště krmí své čtenáře především zdravými recepty, které autorka - nadšená blogerka a výživová poradkyně - sama vymýšlí. http://www.vareniste.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další