Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

FoodClub LOGO

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu

Brokolicová polévka se slaninou a sýrem v chlebu
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 6 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 6 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 6 osob

  • 5 hrnků nahrubo nakrájené brokolice + extra na dozdobení
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 a 1/2 hrnku strouhaného chedaru
  • 1/2 hrnku smetany ke šlenání
  • 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 6 bochníčků chleba 
  • 4 plátky slaniny + exktra na dozdobení
  • 3 utřené stroužky česneků 
  • 1 velká bílá cibule - nasekaná
  • 2 lžíce škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžičky soli
  • čerstvě namletý pepř dle chuti

Úvod

Fantastická krémová polévka v oblíbené kombinaci kvalitního sýru a brokolice. Je možné, že brokolici úplně nemilujete, ale v tomto provedení vám to asi neprojde. Když tuto dobrotu navíc podáváte v bochníku chleba, máte na stole nádherné plnohodnotné jídlo, které potěší každého strávníka.

Postup

  • 1
    V hrnci si opečeme slaninu na střední až vysokou teplotu, dokud není hnědá a křupavá. Poté odložíme odkapat na papírové ubrousky.
  • 2
    Do vypečeného omastku po slanině nasypeme nasekanou cibuli na kostičky a smažíme 5–7 minut, dokud není měkká a nezprůhlední.
  • 3
    K cibuli přidáme i utřený česnek a za stálého míchání společně restujeme cca 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní.
  • 4
    Přilijeme vývar, mléko, smetanu a nakonec přidáme nasekanou brokolici. Vše přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a necháme 20 minut probublávat, dokud brokolice nezměkne.
  • 5
    Připravíme si bochníčky: Vodorovně odkrojíme vršek bochníků a vnitřek vydlabeme tak, aby zůstaly okraje cca centimetr tlusté. Dáme stranou.
  • 6
    Polévku necháme trochu vychladnout a nalijeme ji do mixéru či použijeme ponorný mixér. Lehce promixujeme, aby byla z větší části krémová. Je na Vás, jak moc kousků chcete v polévce nechat. Poté ji vrátíme do hrnce.
  • 7
    Pomocí vidličky si smícháme škrob a 2 lžíce vody v menší míse. Jakmile je škrob dobře rozpuštěn, přilijeme jej do polévky a dobře promícháme.
  • 8
    Polévku přivedeme opět k varu, aby škrob zhoustl. Poté přidáme sýr, osolíme a opepříme.
  • 9
    Polévku nalijeme do připravených bochníků. Můžeme posypat nadrobno nasekanou brokolicí a slaninou. Ihned podáváme. Dobrou chuť!
kategorie
Polévky,

Autor receptu

Filip
Filip
Rád vařím hlavně rychlá jídla, která nejsou šizená. Jíst se dá dobře i když člověk nestojí půl dne na...
5 nahraných receptů
39 sledujících

Původní zdroj: http://12tomatoes.com/2015/01/onepot-recipe-bacon-broccoli-cheddar-bread-bowl-soup.html


Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Filip
5 nahraných receptů
39 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Rád vařím hlavně rychlá jídla, která nejsou šizená. Jíst se dá dobře i když člověk nestojí půl dne nad plotnou.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další