Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka

FoodClub LOGO

Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 4 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 4 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 4 osoby

  • 500 g čerstvé brokolice
  • hraška na zahuštění podle potřeby, asi 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • sušené rýžové mléko asi 3 lžíce

Úvod

Velice zdravé a rychlé jídlo. Omáčku můžete podávat ke všem druhům příloh, já jsem zvolila bezvaječné instantní nudle, moc nám doma chutnají. Na omáčku nebudete potřebovat nic zvláštního, prakticky jen tři hlavní suroviny. Brokolice je velmi zdravá potravina. Povzbuzuje imunitní systém a metabolismus a zlepšuje trávení. Obsahuje mnoho minerálních látek ( draslík, vápník, fosfor, síra ), vitamín B2, železo, vlákninu, vit. C atd. atd. Pro mě je brokolice univerzální surovinou v kuchyni.

Postup

  • 1
    Brokolici umyjeme, narůžičkujeme a dáme vařit do osolené vody. Poté scedíme asi polovinu vody a zahustíme v hrnci směsí hrašky a rostliného mléka smíchaného s vodou - doporučuji použít shaker, je to rychlejší a ingredience nehrudkovatí omáčku. Rostliné mléko přidáváme proto, aby omáčka nezhořkla, hodně hrašky udělá hořkou chuť.
  • 2
    Omáčku jsme zahustili a nyní ji dochutíme solí a pepřem a necháme ještě chvíli provařit.
  • 3
    Servírujeme s různými přílohami - pohanka, rýže, těstoviny, brambory, kuskus...

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další