Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

FoodClub LOGO

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 1/3 velké cukiny
  • 5 růžiček květáku
  • 2 mrkve
  • 2 nožky lahůdkové cibulky
  • 1/3 kostky tofu natural
  • 50 g uvařených sójových bobů
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • po 1 lžičce sekané petrželky a libečku
  • 1 lžíce lněného semínka a 1 lžíce sezamu ( černý nebo bílý )
  • sůl, pepř cayenne, sójová omáčka asi půl lžičky
  • olej asi 2 lžíce

Úvod

Bleskurychlou pánev uvaříte za max. 15 minut. Lahůdkové droždí dodá zelenině krémovější konzistenci a skvělou chuť, která zvýrazní chuť zeleniny a seženete jej v každé zdravé výživě za pár korun. Lahůdkové droždí je ve formě sušených vloček, klasické droždí v tom nehledejte a chutná také zcela jinak a přitom doplní všechna "B". Podobné zeleninové pánve jsou výborné při redukční dietě, neobsahují žádné sacharidy v podobě rýže, těstovin či brambor a přitom krásně zasytí a hlavně chutnají, což se o většině jídel v redukčním jídelníčku říci nedá. Přidáním semínek docílíte doplnění aminokyselin potřebných pro správnou funkci mozku a vitamínu E pro krásnou pokožku a vlasy. Pepř cayenne podporuje metabolismus, ale šetřete s ním, je velice ostrý.

Postup

  • 1
    Všechnu zeleninu očistíme na nakrájíme na tenké nudličky, mrkev doporučuji nastrouhat škrabkou na tenké a dlouhé plátky a tofu nakrájet na kostičky.
  • 2
    Do velké pánve typu wok dáme trochu oleje, asi 2 lžíce a zeleninu zprudka osmažíme asi 2 minutky za stálého míchání. Ihned od začátku přidejte trochu soli, zelenina ihned pustí šťávu a nebude se tolik připalovat. Postupně zmírníme plamen a spíše dusíme ve vlastní šťávě do změknutí asi max. dalších 5 minut. Občas promícháme a mezitím přidáme všechno koření, bylinky a asi půl lžičky sójové omáčky.
  • 3
    Ochutnáme, eventuelně dochutíme ještě solí a pepřem. Lahůdkové droždí a semínka přidáme do pánve až po stáhnutí z plamene. Stačí do vřelé směsi zamíchat. Semínka tepelně neupravujeme, ztratily by potřebné výživové hodnoty.

Autor receptu

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Blani Szarzec
Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů...
57 nahraných receptů
51 sledujících
http://www.magnolia-food.webnode.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Blani Szarzec Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
57 nahraných receptů
51 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Zdraví pramení z přírody. Vařím zdravě, převážně vegansky a vegetariánsky - bez náhražek a polotovarů a z běžně dostupných surovin. V jednoduchosti je krása! :)

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další