Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Přihlásit se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Bezlepkové bulky s mrkví

Bezlepkové bulky s mrkví

FoodClub LOGO

Bezlepkové bulky s mrkví

Bezlepkové bulky s mrkví
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 8 porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 8 porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 8 osob

  • 140 g lněných semínek
  • 140 g nastrouhané mrkve
  • 4 vejce
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky jedlé sody
  • hrst dýňových semínek na posypání

Úvod

Zdravá snídaně pro bezlepkáře. Bulky jsou mírně nasládlé, nejraději je mám jen tak namazané máslem.

Postup

  • 1
    Nejdříve si nastrouháme mrkev. Potom rozmixujeme v mixéru lněná semínka. Když je přisypeme do mísy k mrkvi, dáme do mixéru ještě na pár vteřin rozmixovat vejce. Vše kromě dýňových semínek smícháme.
  • 2
    Na plechu na pečicím papíru nebo pečicí fólii utvoříme lžící 9 hromádek a posypeme je dýňovým semínkem.
    Bezlepkové bulky s mrkví, krok 2: Na plechu na pečicím papíru nebo pečicí fólii utvoříme lžící 9 hromádek a posypeme je dýňovým semínkem.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů na horkovzduch 30 minut. Nemáme-li troubu s horkovzduchem, pečeme na 180 stupňů také 30 minut.

Doplňující informace

Jednu bulku jsem na ukázku rozřízla, aby bylo vidět, že mají podobnou strukturu jako celozrnné pečivo.

Autor receptu

Lenka Baxová Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Lenka Baxová
Vařím převážně vegetariánsky, bez pšeničné mouky a cukru. Další recepty na mém blogu http://cesky...
95 nahraných receptů
141 sledujících
http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Lenka Baxová Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
95 nahraných receptů
141 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Vařím převážně vegetariánsky, bez pšeničné mouky a cukru. Další recepty na mém blogu http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další