Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Apple pie s karamelom

Apple pie s karamelom

FoodClub LOGO

Apple pie s karamelom

Apple pie s karamelom
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 10 a víc porcí
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 10 a víc porcí
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 10 osob

na cesto
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g studeného masla
  • 150 ml studenej vody
  • 1 čl kypriaceho prášku (odporúčam tento s vínnym kameňom od Dr. Oetkera)
  • 1 čl soli
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1 vanilkový cukor (s pravou vanilkou!)
 
na plnku
  • 5 väčších jabĺk nakrájaných na plátky
  • šťavu&kôru z jedného citróna alebo limetky 
  • pár kvapiek citrónovej arómy (môžte ju vynechať, no dodá jablkám ešte lepšiu chuť)
  • 30 g hladkej múky
  • 1 čl škorice
  • 100 g škoricového cukru (tento je naozaj poctivo škoricový)
  • 1/2 plechovky karamelového Salka

 

na ozdobu

  • vajíčko na potretie a trochu kryštálového cukru na posypanie 

Postup

  • 1
    Najskôr si pripravíme cesto. To urobíme tak, že si vo veľkej mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou a zrniečkami vanilkového lusku. Do tejto sypkej zmesi nakrájame (na malé kúsky) maslo a všetko spolu spracujeme na hrudkovitú hmotu (ako keď sa robí posýpka na koláč). Do nej postupne prilejeme vodu a vymiešame na kompaktné cesto. Ak je náhodou v tomto momente príliš tekuté/husté, tak podľa potreby pridáme múku/vodu. Potom ho premiestnime na pomúčenú dosku, vypracujeme, rozdelíme na 2 časti, ktoré zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky.
  • 2
    Medzičasom si pripravíme jablkovú náplň. Olúpané jablká nakrájame na asi polcentimetrové plátky, zalejeme citrónovou šťavou a poriadne premiešame. Pridáme kôru, esenciu a škoricový cukor zmiešaný s 30 g múky, v ktorom obalíme všetky jablkové kúsky.
  • 3
    Potom si nachystáme formu, ktorú vyplníme vyvaľkanou polovicou cesta. Na to navrstvíme jablkovú náplň a na záver to celé potrieme karamelom (bájdvej, lepšie sa s ním manipuluje, keď je trochu tekutý, takže ho nechajte pár sekúnd zohriať v mikrovlnke). Následne si vyvaľkáme aj druhú polovicu cesta, ktorú narežeme na zhruba 14 rovnako širokých pásov a pustíme sa do mrežovania :) .
  • 4
    Toto naše veľdielo na záver potrieme vajíčkom, posypeme cukrom a necháme piecť zhruba 20 minút v trúbe vyhriatej na 200 stupňov. Po dvadsiatich minútach stlmíme teplotu na 180 stupňov a dopekáme ďalších 30–45 minút dozlatova.

Autor receptu

Rebeka Dostálková
Rebeka Dostálková
Najradšej pečiem sladké dobroty, no čoraz viac ma začína baviť aj varenie. Všetko pripravujem s lásko...
4 nahrané recepty
11 sledujících
http://www.fresshion.com

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Rebeka Dostálková
4 nahrané recepty
11 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Najradšej pečiem sladké dobroty, no čoraz viac ma začína baviť aj varenie. Všetko pripravujem s láskou a dbám na čerstvé a kvalitné suroviny. Blogujem (nielen) o jedle na adrese http://www.fresshion.com

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další