Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

FoodClub LOGO

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí

Vepřová panenka po indicku s plackami čapátí
  • Čas přípravy: hod
  • Počet porcí (ks): 3 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
hod 3 porce
0 na základě
1 hodnocení

Ingredience pro 3 osoby

  • 1 vepřová panenka (bude-li malinko tučnější, je to výhoda)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší kyselé jablko (nám odpadlo ze stromku ještě nezralé)
  • 2 řapíky celeru
  • 150 ml šlehačky
  • 2 vrchovaté lžičky hrubozrnného kari koření
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl
  • olej

Čapátí

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1,5 dl vody
  • 2 lžíce oleje
  • necelá 1/2 zarovnané lžičky soli
  • kus másla na potření placek

Úvod

Kari koření – Indy nazývané spíš masálá – se skládá až z 25 druhů koření. A představte si, že jedna jeho složka, žlutá kurkuma brání tloustnutí. Takže se této dobroty můžete v klidu nacpat až k prasknutí :)

Postup

  • 1
    Panenku rozkrájíme na velmi tenké plátky, max půl centimetru. Do pánve dáme trochu oleje, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Cibuli orestujeme, až začne jemňounce růžovět a zasypeme kari kořením. Vařečkou jí přesuneme na kraj pánve a na volném prostoru postupně z obou stran necháme zatáhnout plátky panenky. Hotové plátky zase nakupíme na cibuli.
  • 2
    Když máme plátky zatažené, rozprostřeme je po celé pánvi. Přidáme na plátky nakrájené (vykrojené a rozčtvrcené) jablíčko a na kousky nakrájené řapíky celeru. Promícháme, přiklopíme poklicí a chvilku dusíme. Asi po 10 minutách zalijeme šlehačkou, ochutíme solí a sojovkou a už jen krátce zahřejeme.
  • 3
    V mezičase si připravíme těsto na čapátí. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vodu a olej a zpracujeme tuhé těsto. Rozkrojíme na 3 části a z každé vyválíme velmi tenkou placku.
  • 4
    Placky opečeme z obou stran na suché pánvi, až se jim udělají puchýře. Horké placky pomažeme kouskem másla.

Autor receptu

Snědeno.cz Brozová medaile za 10 nahraných receptů
Snědeno.cz
Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vař...
23 nahraných receptů
19 sledujících
http://www.snedeno.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Snědeno.cz Brozová medaile za 10 nahraných receptů
23 nahraných receptů
19 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava.

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další